Никога няма да забравя първата си среща със своя бъдещ тъст. Той ми протегна ръка и в този момент погледна дъщеря си и й каза: "Главното е да не се изложа като миналия път".

Моята избраница загуби дар слово, а бъдещият ми тъст едва не падна от смях. От вежливост и аз се разсмях, въпреки че думите му все още отекваха в мислите ми.

Минаха години и гледайки порастващата ни дъщеря, с жена ми постоянно се шегуваме на тази тема. Кога ли малката ни палавница ще се омъжи и ще има деца, с които тя ще се мъчи така, както ние сега?

Моята дежурна шега при тези разговори, разбира се, е следващата - тя ще доведе у дома своя жених, а аз ще му кажа: "Главното е да не се изложа като миналия път".

Да оставим шегата настрана. Всички родители на момичета изпитват безспокойство относно момента, в които те ще се омъжат. Дъщерите винаги са любимите принцеси, а сълзите им са краят на света, радостта им - най-голямото щастие на света.

Как мога да дам най-голямата си ценност на някого, в чиято глава може да присъстват само бира, футбол и сами знаете останалото? Защото в дълбините на душата си всички мъже са еднакви.

Мисълта за гореописаното все по-често ми идва на ум и да я прогоня ми се удава трудно.

Слабо утешение ми носи трезвото съображение, че дъщеря ми ще порастне особена, умна и дружелюбна и че ще си намери наистина достоен съпруг. Дано. Но въпреки това дано, съмнението ме гложди. Защото всички жени в дълбините на душата си са еднакви. Вечно избират, бог знае защо, някого.

Остава да се надявам, че зет ми ще бъде достоен за дъщеря ми и ще се отнася с нея така, както тя заслужава. В момента тя е на 5 години, но индивидуалността й се проявява в пълна мяра. Аз съм първият мъж, който има удоволствието да я наблюдава как расте.

Затова надрасках няколко неща, които моят бъдещ зет трябва задължително да знае за дъщеря ми. Нека засега тези съвети бъдат общодостъпни тук, но когато дойде денят на запознанството му, тогава ще му ги представя на живо. Този човек трябва да знаете тези важни 5 неща за дъщеря ми, преди да си помисли за нещо по-сериозно по отношение на нея.