Автор
Woman.bg

5 европейски града, които да посетите през зимата

Докато в България температурите все още гонят 15 градуса, в други държави температурите вече са под нулата.

За едно наистина зимно усещане на уют и топлина, ви представяме няколко европейски градове, които да посетите през някой от предстоящите студени месеци.

Инсбрук, Австрия

Вижте само колко добре изглежда Инсбрук, когато е затрупан със сняг. Ето какво задължително трябва да направите там - да посетите Тирол. Този град със средна температура от -1 до -5 градуса носи типичната атмосфера от приказките - сгушени в снега къщички, от комините на които излиза тънък дим. Бихте могли да се отдадете на зимни спортове в планината или да се разходите по поречието на река Инн.

Верона, Италия

Въпреки че рядко вали сняг, този град си заслужава да бъде посетен именно през зимата. Романтичната му история, свързана с вечната класика "Ромео и Жулиета", прави атмосферата вълшебна, а кой би устоял на тази гледка?

Дюрам, Великобритания

Тук можете да се повозите на невероятния и нестандартен полярен експрес, украсен в множество светлини, който минава през целия град. В този град можете да опитате типична английска кухня, да пиете греяно вино и да обиколите малките магазинчета за коледни подаръци.

Копенхаген, Дания

Разбира се, че трябва да посетите Копенхаген поне веднъж в живота, без значение дали е лято или зима! Но през студения сезон той има онзи неподправен чар, който могат да донесат единствено многобойните му Коледни базари! В Копенхаген можете да хапнете оризов пудинг, в който по традиция се слага бадем - на когото се падне бадемчето, на него ще бъде подарен специален подърк. Призрачен, но красив и величествен, Копенхаген ще ви очарова! Средните температури през декември са между -2 и 5 градуса.

Швангау, Германия

Точно така, това е замъкът от рекламата на Дисни! Приказният град ще ви предложи типично зимни забавления, включващи разходка из още няколко вълшебни замъка, а след тях и планинският курорт ще ви очаква. За нова година пък ще имате възможност да станете свидетели на уникално светлинно огнено шоу.