Казват, че накрая на всяка връзка научаваш по нещо ново - за мъжете, за себе си, за връзките и за живота изобщо.

Ако имаше по един урок от вашите минали връзки, какъв щеше да е той?

Истината е, че всяка от нас се е срещала с поне един от 4-те най-често срещани емоционални проблеми в една връзка, които американско списание ни описва:

Проблем 1: Готова ли съм за нова връзка?

Често се случва така, че не сме осъзнали всички грешки от предишната връзка, но въпреки това се впускаме в нова и това само уврежда нещата.

Съвет от специалист:

Връщайки се назад в историята виждаме, че проблем с обвързването имат предимно мъжете. През 21-ви век обаче, с целия този избор, който имаме, няма как и ние, жените, да нямаме определен тип колебания.

Това, което трябва да направите е, да не се оставяте на най-големите си страхове да ви обземат. Продължете да излизате с този мъж и вижте какво неговите приятели мислят за него. Задайте си въпроса дали той ви прави по-добра. Дали харесвате себе си около него. Дали той доминира във връзката ви и дали убива желанието ви за живот. Ако се чувствате слаба и несигурна около него, вместо уверена в себе си, прекъснете връзката. Единствения начин да разберете дали сте готова за нова връзка е като се оставите на течението.

Проблем 2: Той ли е истинският?

С приятеля ми сме заедно от 18 месеца, но аз все още не мога да разбера дали той е мъжът за мен и дали имаме бъдеще. Той е на 28, а аз съм на 26.

Съвет от специалист: Стигнали сте до тази фаза, в която и двамата сте правили много грешки и сте разбрали какво ви дразни в човека до вас.

Още едно важно нещо: Краят на 20-те е онзи период, в който е време да направите важните решения в живота си като това дали да се омъжите или да имате деца. Поради тази причина, проблемът, с който се срещате не е само ваш - имат го повечето жени по света, така че не се паникьосвайте!

Седнете и си поговорете като поставите важни въпроси, свързани с общ бюджет, общ покрив, общо бъдеще. Представяте ли си се заедно след 10 години под общ покрив, и то може би с различно отношение към парите. Искате ли да имате деца и то в кой момент. Важно е да имате общи цели, като ви съветвам: хвърлете се в дълбокото, заживейте заедно. Разбира се, преди това поговорете сериозно, но е важно да вървите нанякъде, ръка за ръка. Само чрез комуникация може да разберете дали това е Правилният човек за вас. Бъдете подготвени за това, че можете да чуете за себе си истини, които и сама не си признавате, но това ще ви спести доста главоболия в бъдеще.

Проблем 3: Готови ли сме да имаме дете?

Аз съм на 31, а съпругът ми е на 35 и сме женени от две години. Не се чувствам емоционално готова да имам дете, докато съпругът ми е по-семеен тип и вече е готов за тази стъпка.

Съвет от специалист: Това е въпрос, който определено трябва да обсъдите - в неговите времеви и финансови перспективи. Кой от вас ще има повече време, за да възпитава дете и да се занимава с него?

Колебанията ви може да са свързани с напрежението, което чувствате от страна на обществото, хората около вас или дори майка ви и нейния модел за подражание. Задайте си въпроса така: Бихте ли се чувствали добре на 50 години без деца?

Проблем 4: След седем години брак и две деца, не съм сигурна, че съпругът ми ме приема по същия начин. Не знам как да запаля пламъка между нас отново. Мисля, че той ме приема за даденост

Съвет от специалист: Започнете да обръщате повече внимание на поведението на мъжа до вас. Прекалено погълната ли сте вие от грижата за децата и не му отделяте достатъчно внимание? Съсредоточил ли се е той повече в работата като следствие от това?

Изпробвайте един клиширан начин: Започнете да излизате отново по срещи. Вземете си бавачка за една вечер в седмицата и се опитайте да възродите онази енергия помежду ви, която е имало в началото, преди дори да станете гаджета.

Ако се чувствате като даденост - направете експеримента и спрете да готвите, за да видите как ще реагира той, дори това да ви доведе до скандал.