Комбинирайте някои от тези идеи със собствено въображение и изработете аксесоари за празничната маса, за всекидневната стая и за всяко кътче на стаята.

Цветни връзки

Вместо от метални халки или щипки, можете да окачите завесите в стаите чрез цветни панделки. Прокарайте разноцветните панделки през отворите в горната част на тъканта на пердетата и ги захванете за корнизите, като завържете възел в предната част.



Можете да импровизирате с панделки и върху обикновени пердета, които нямат халки в оснвата си за закачане. Закрепете цветните аксесоари с безопасна игла където прецените за красиво.

Цветен чадър за вратата

Използвайте стария чадър за основа на тази цветна феерия за вратата. Завържете парче цветна тъкан в долната част на основата и поставете в горната свежи растения, зеленина, мъх и цветни яйчица.

Ако използвате натурална зеленина, поставете я в найлонова торбичка или пластмасова чашка, за да не съхне. Окачете чадъра за вратата или го захванете с велкро в няколко зони, за да изглежда така, сякаш е залепен за вратата.

Цветя в чайник

Използвайте цветен комплект от чайник и чаши, за да обособите този свеж празничен акцент за празничната маса. Поставете в чайника няколко стръка зеленина, а капачето оставете встрани.

Обърнете една чаша върху чинийката и върху нея поставете дъно до дъно втора чаша, която можете да напълните със свежа зеленина в ярки тонове. Използваните в проекта разцветки са зелено и бяло, като това обособява усещане за цялостност на акцента.

Цветни клончета

Използвайте прозрачна стъклена вазичка, за да поставите няколко клонки разцъфнал черешов цвят. В стъклената основа можете да поставите няколко речни камъчета и разноцветни стъклени топчета, бонбони и ядки, даже зърна кафе.