Шапката, кърпата или лентата за коса могат да се съчетаят отлично с оригинална прическа.

Предлагаме ви няколко варианта прически, които можете да приложите за всеки един свой образ и да комбинирате с шапка без излишни главоболия.

Романтична

Четете още: Нестандартни прически с опашка

Напръскайте влажната коса със спрей с морска сол и я изсушете със сешоар. Ако косата ви не е чуплива по природа, просто я навийте леко с маша. Съберете цялата коса освен кичурите покрай лицето на една страна и я навийте на кок „рапан“ отдолу нагоре. После го закрепете с фиби. Накъдрете предните кичури и ги подредете в произволен стил върху прическата, като ги фиксирате със сух лак. Най-важното е да не се притеснявате да объркате нещо – за привлекателността на тази прическа е нужен малко творчески хаос.

Хулиганска

Четете още: Вижте естествената коса на Дженифър Лопес

Нанесете на суха коса пяна за обем и изсушете. Отделете предния кичур и го закрепете с шнола. Направете си прав път и разделете косата на две зони. После разделете всяка зона надве и започнете да плетете рибена кост от едната страна. За целта вземете кичур от външната страна и го пренесете към центъра. Направете същото и от противоположната страна, за да се кръстосат. Трябва да се получи плитка от две половинки. Сплетете по същия начин косата от другата страна. Закрепете плитките с ластици или фиби и леко ги отпуснете. Сега можете да се върнете към предния кичур коса – тупирайте го, завийте го на пашкул и го фиксирайте с фиби. Тупирайте леко връхчетата на косата, за да изглежда прическата по-лека. Накрая ги фиксирайте с лак. Готово!

Светска

За тази прическа косата ви трябва да е идеално права. Изгладете я с преса (при това ползвайте средство за термозащита!). Направете страничен път и отделете настрани предния кичур – ще се заемем с него по-късно. Съберете косата на странична опашка и я закрепете с ластик. Отделете един тънък кичур и увийте с него основата на опашката. Когато стигнете до върха на кичура, фиксирайте с лак и вземете следващ кичур. Продължавайте така, докато не стигнете до средата на опашката. Закрепете последната намотка незабележимо с фиба и фиксирайте с лак. Пригладете косата покрай лицето и приберете кичурите зад ушите. Ако са дълги, можете да пробвате да покриете ластика на опашката с върха на предната част на косата.

Палава

Най-важното е прическата да не бъде идеално гладка – колкото е по-рошава, толкова по-добре. Нанесете пяна по цялата дължина на суха коса – така тя ще изглежда по-обемна. После си направете весели ушички. Разделете косата на две части (симетрично или не, по ваш избор). Вържете две високи опашки. Оплетете свободните краища на плитки и ги раздърпайте, за да се разрошат. Широчината им трябва да стане около 6 сантиметра. Навийте всяка плитка около ластика на опашката и я закрепете с фиби. Ако искате ушичките ви да изглеждат „пухкави“ по-дълго, фиксирайте резултата с лак.