Позволете си малко смели експерименти с ярки цветове и си направете неповторим грим!

1. В стил гръндж

Четете още: Вижте живата кукла Барби без грим!

Гримът в стил гръндж трябва да включва идеално бяла кожа и наситено контрастно червило. Ако дълбоките винени цветове не ви допадат, пробвайте по-умерени оттенъци. В този случай обаче ще трябва да гримирате по-ярко очите. Преди да сложите спирала, очертайте клепачите с черен молив и размажете добре контура на линията.

Четете още: Опушен грим за начинаещи

2. В рок-стил

За „рокаджийски“ грим ползвайте заравняваща кожата основа и матова пудра. За очите ще ви трябват черна спирала и сенки със светло керемиден оттенък. Нанесете ги на целия горен клепач и ги размажете нагоре към веждата. Очертайте и долния клепач със сенки. Непременно ползвайте спирала с допълнителен обем – колкото по-гъсти и тъмни изглеждат миглите ви, толкова по-добре. Червилото трябва да е с един-два тона по-тъмно от сенките за очи.

3. В аниме-стил

За този грим е важно да уголемите визуално очите – те ще са в центъра на вниманието като цяло. Ползвайте удължаваща спирала и ярка очна линия (цветът може да е по ваш избор). За да не допуснете грешки при нанасянето на очната линия, обозначете предварително ключовите точки.

4. В поп-арт стил

Този грим ще срине всички общоприети правила за хармонично съчетаване на нюансите и балансирано определяне на акцентите. Можете да откроите каквото си искате и колкото си искате. Колкото по-ярък и шарен е гримът, толкова по-добре. Ние сме избрали да подчертаем очите с дебела черна очна линия. За начало по-добре ползвайте молив за очи – с него по-лесно ще нанасяте коригирате грешките.