Автор
Woman.bg

4 думи разкриват плановете на Аря в „Игра на тронове“

Внимание!!! Този материал съдържа спойлер към втория епизод на седми сезон от „Игра на тронове“.

От последния епизод на „Игра на тронове“ станахме свидетели на завръщането на един неочакван герой – Нимерия, вълчището на Аря Старк. Пътувайки на север, след като разбира, че брат ѝ Джон Сноу се е завърнал, малката Аря бива обградена от глутница вълци и бъдещето ѝ като тяхна храна изглежда сякаш предначертано. Изневиделица обаче се появява техния водач, който се оказва не кой друг, а самата Нимерия.

Разчувствана, Аря се приближава до нея и я моли да я последва в Уинтърфел. В този момент обаче, Нимерия просто обръща гръб и си тръгва заедно с останалите членове на глутницата. Смелата Старк в началото се чувства объркана, но впоследствие сякаш припомня нещо и с разбиране казва „Това не си ти“.

Оказва се, че тази реплика ни връща обратно към първи сезон, където се крие ключът към смисъла зад думите на Аря. Последно видяхме Нимерия в първи сезон, когато опитвайки се да защити своята стопанка, вълчището се нахвърли върху Джофри, навличайки си по този начин гнева на Церсей. В опит да я предпази, Аря освобождава Нимерия и ѝ заповядва да си тръгне.

Отново в първи сезон станахме свидетели на сцена, в която Нед Старк разказва на дъщеря си какъв живот я очаква като кралица на замъка, омъжвайки се за крал. Тогава Аря му отвръща „Не, това не съм аз“.

Аря не може да бъде опитомена, също както и нейното вълчище. Това обяснява разбирането, което прочитаме в погледа й, когато Нимерия ѝ обръща гръб. Точна така би постъпила самата тя, ако беше на нейно място.

Четете още: Ще има ли нова любов в "Игра на тронове"?


Разбираме също и колко дълъг е бил пътя на Аря до този момент. Толкова дълъг, че Нимерия е успяла да си намери нов дом и семейство. Накрая и двете са самотни вълци, всеки поел по своя път. Да бъдат отново щастливи заедно не би било присъщо за техния характер. Дали обаче това означава, че когато Аря се завърне отново в Уинтърфел, няма да пожелае да се обедини със семейството си? Очакваме да разберем в следващите епизоди на последния сезон от легендарния сериал „Игра на тронове“.

Вижте трейлъра за третия епизод, който очакваме още следващия понеделник: