3D-гримът помага да направите лицето си по-изразително, а чертите – по-обемни. Не се плашете, няма да ви караме да се шарите с червени и зелени сенки и да раздавате специални 3D-очила на околните! Просто си пригответе руж, хайлайтер и червило – това ще ви трябва за наистина модерен грим.

Този вид грим включва вече познатите ви похвати стробинг и скулптуриране, но това не е всичко. Всички черти на лицето ви трябва да станат по-обемни и за целта ще се използва целият арсенал от козметичната ви чанта.

Лице



В 3D-грима лицето се прави изразително и графично с помощта на хайлайтер, руж и пудра. Всъщност просто ще изваете наново идеалните си черти.

Хайлайтер. Светлите акценти се правят с помощта на хайлайтер (може да е сух или кремообразен) и техника стробинг. Нанесете средството в средата на челото, центъра на брадичката и между очите. После подчертайте със светъл оттенък зоните под очите – най-изпъкналата точка на скулите.

Тъмна пудра. Руж или тъмна пудра с подходящ за кожата ви оттенък (с 1-2 тона по-тъмен) се слагат на челото, само по линията, където започва косата. Подчертайте и скулите – нанесете размита линия от изпъкналата кост под окото до средата на бузата. Ако според вас изпъкналата зона между очите е твърде широка, нанесете внимателно руж от двете страни, за да я стесните визуално.

Ако лицето ви е с четвъртита форма, сложете пудра по челюстната кост, за да стане овалът на лицето по-мек и заоблен. Просто нанесете лек слой от зоната под ушите до брадичката.

Устни



С 3D-грим можете да увеличите визуално устните си чрез градация на цвета. Ще ви трябват два оттенъка червило – по-тъмен и по-светъл – и молив за устни (в същия цвят като тъмното червило).

Първо очертайте контура с молив, после нанесете малко от светлото червило в средата на устните, а останалото покрийте с тъмното червило. Холивудските звезди отдавна ползват този метод, пробвайте го и вие.

Очи



Що се отнася до очите, 3D-гримът почти не се различава от класическия. Основният акцент е на миглите – ползвайте спирала за придаване на обем, а за вечерен грим и специални поводи дори изкуствени мигли.

Вежди



„Плоските“ вежди, очертани само с един тъмен молив, са пълна скука! При 3D-грим веждите също трябва да са обемни, затова ползвайте няколко оттенъка молив. Нанесете по-светлия цвят (наблегнете на оттенъците на мед и пшеница) на вътрешните краища на веждите. С по-тъмен молив очертайте средната им част, а за външните крайчета ползвайте трети цвят – най-тъмния и наситен от трите. Така ще получите най-актуалния грим за вежди за този сезон, който вече са пробвали всички звезди!