Един от първите 3D порнофилми в световен мащаб, базиран на класически китайски еротичен роман, разказващ историята на млад мъж, който навлиза в света на кралските грехове и оргии, бе прожектиран за първи път в Хонконг, съобщи "Евронюз".

"Вече привлякохме голям брой туристи от Китай, който всъщност са обикновени, възрастни хора. Те са тук, защото няма никакъв начин да прожектираме този филм в останалата част от страната. Според данните ни, закупените билети от Китай представляват огромна част от общите продажби - близо 25%. Така, че "3D Sex and Zen" определено ще се радва на голям интерес", сподели пред репортери режисьорът на лентата Кристофър Сун, пише БГНЕС.

Мнозина предполагат, че 3D продукциите за възрастни са "спасителят" на порноиндустрията, която през последните години бе засегната тежко от Интернет и пиратството. Заснемането на този вид филми обаче отнема над два пъти повече време и далеч по-сложни технологии, което принуждава малките компании да се откажат от 3D порното.

Въпреки това новата лента на Сун в момента очаква да бъде одобрена за прожекции на IMAX екрани, което евентуално би превърнало продукцията във виагра за индустрията.