Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

30 юни според астрологията

Днес се честват Св. апостол Павел и Събора на 12-те апостоли. Празнуват Павел, Павлин, Паулин, Пацо, Палчо, Павлина, Паулина, Апостол, Апостола.

Меркурий се премества в знак Рак до 13 юли. Мисленето ще бъде пречупено през чувствата. Разум и чувства слети в едно. Ясно изразена фантазия, живо въображение. Зависимост от настроенията, поддаващи се на външно влияние.

Намаляваща Луна в знак Телец. Този период е благоприятен за оздравяване на кожата на главата, за боядисване на сива коса. Добре е да се оцветяват косите в светъл цвят. Избягвайте да напрягате гласовите връзки и пазете гърлото от простуда. Психо-емоционалния фон на този период е неблагоприятен за Лъв, Скорпион и Водолей.

В храната на всички знаци трябва да има минерални соли и морски продукти, съдържащи йод. Към нетрадиционен метод на лечение могат да се обърнат жените Раци.

Разрешават се пластични операции за мазни отлагания на стомаха, бедрата и дупето. Ефективен е вакуумен масаж и пасивна гимнастика на тези части. Като грижа за лицето са ефективни процедурите, свързани с дълбоко въздействие на кожата и тъканта. Преди поставяне на маски, направете дълбоко почистване. От кремовете най-ефективни са мазните кремове с биоактивни компоненти и морски добавки. Къдренето на косата дълго време ще издържи. Уязвими са ушите, челюстите, особено долната, гърлото, врата, щитовидната жлеза. Без причина може да ви се схване врата или да започне да боли гърлото. Избягвайте посещението при зъболекар.

26 лунен ден – тежък период. Необходимо е да мобилизирате цялата си воля, за да не се поддавате на изкушенията и провокациите. Нужно е да се запази спокойствие и въздържание. Неподходящ ден за впускане в авантюри. Ако у вас възникнат някакви съмнения относно правилността на вашите постъпки, по-добре се откажете. В противен случай ви очакват големи неприятности. В този ден не бива да се изпитва завист, да се раздухват нещата и да се прави от мухата слон. Бъдете доволни от това, което имате. Настроението е променливо. Докато се смеете, може да започнете да плачете. Докато се възхищавате, може да започнете да се разочаровате. Възможно е да се случват неочаквани неща. Емоциите могат изцяло да ви погълнат. Ако сутринта сте вече в лошо настроение, то вечерта може да сте потънали в дълбока депресия.

Красота – 26 лунен ден се счита за един от най-опасните дни за здравето. Денят е свързан с обмяната на веществата. Благоприятно време за цялостно пречистване на организма и водни процедури. Този ден подхожда за „терапията на мълчанието” по съвет на източните учители. Става за премахване на брадавици, за изпъване на бръчки и за очистителни процедури. Полезни са масажите и козметичните процедури, както и работа с акупунктурни точки.

Диета - В двадесет и шести лунен ден, е строго забранено месо, риба, яйца, морски дарове и гъби. Колкото е по-проста храната на деня, толкова по-добре. Може да се проведе гладуване.

Фитнес – На тренировки и фитнес изпълнявайте само разхлабващи, разпускащи и стречинг упражнения.

Подстрижка – Подстригване и подравняване на косата не планирайте. Това може да доведе до сриване на вътрешната енергия и до депресии.

Сънища - Днес сънищата имат отношение към важни решения във вашия живот. Да видите на сън кошмари - прояснение на заплетени ситуации. Особено внимание на сънищата следва да обърнат жените от водните знаци - Рак, Скорпион и Риби. Образите в съня отразяват тъмната страна на човешката личност, изплуват от подсъзнанието.