Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

30 август според астрологията

Луната е в знак Лъв в последна четвърт. Уязвими са зрението, сърдечно-съдовата система, диафрагмата и гърбът. Избягвайте всичко, което напряга сърцето и не се преуморявайте. Да не се използват солариум и сауна през днешния ден. Благоприятно е подстригването, ако искате да имате здрави и гъсти коси, но да се избягва къдренето. Активно се усвояват белтъчините, витамин А и желязото. Може да се ядат повече орехи, мед, цитрусови плодове, плодове с червен и жълт цвят, сокове, вино. Добре се усвоява и месото. Подходящо за дълго проветряване и миене на стъкла. Време за благотворителност. Днес лесно се вземат пари на заем, но трудно се връщат. Денят предразполага към хазартност, лесно се харчат пари. Нарастват амбициите. Да се избягват поученията на другите и проявите на придирчивост.

28-ми лунен ден - Един от светлите дни, предназначен за постигане на висшите истини, за духовно прозрение и подем на духовно равнище. Ден на добрите мисли, на добрите думи и добрите дела. Всичко в другите дни, което е било неясно и е създавало пречки, днес се прояснява, често от само себе си чрез случайно прииждаща информация. Ден за алхимия на душата, когато е необходимо да се работи с астралното тяло, с чакрите. Ден на Кармата и за работа със сънищата. Може да се използва получената в съня информация. Подходящ ден само за засаждане на цветя, но не се препоръчва да се късат и подаряват откъснати цветя. Болести започнали сега не са опасни. Доверявайте се на женската интуиция днес, но да се избягват спорове с жените. Добри предзнаменования са дъжд, цветна дъга, мълния. Лошо е всичко свързано с огъня, липса на вода в дома, жажда, натравяне. Повече плодове и сокове да се консумират. Болести започнали този ден не са опасни. Енергиен център са очите. Ако в 28 лунен ден проявявате циничност, критичност и осъждане на другите, нарушавате енергийният баланс, а от там и зрението.

Подстрижка – Не е подходящо за подстригване. Тя може да снижи вашата активност.

Сънища - Информацията в сънищата може да се използва. Образите на сънищата могат да бъдат пророчески, но трудно могат да се изтълкуват правилно. Ако не запомните съня си, това означава, че сте прекъснали връзката си с небесата, твърде много сте се отдалечили от духовната си същност.

Практика на деня

Практика за добро настроение. Целият ден се старайте да бъдете в добро настроение, независимо от реалните събития във вашия живот. Това е изпитание – пътят към хармонизиране на вашата личност на физическо и ментално равнище. Опитайте да се радвате и на трудностите и изпитанията, които може да имате този ден. Намерете в неприятностите позитивното.