Има храни, от които дори малкото количество ще ти доставят енергийна стойност за деня. Представяме ти 3 от тях, който ще те накарат да се чувстваш бодра и свежа, независимо дали си на работа, или имаш свободен ден.

Зеле

Витамини, минерали, фибри, антиоксиданти и биоактивни съставки – се съдържат в зелето. Според някои изследвания дори е по-полезно от спанака, който се брои за една от най-полезните храни. Биоактивните съставки помага в него вършат чудесна работа в борбата с различни видове рак.

Още по темата четете тук: Май – месецът за средиземноморска диета

Жълтъци
Жълтъците могат да бъдат много полезни и хранителни и да дават енергия за цял ден, защото съдържат витамини и минерали. Лутеинът и зеаксантинът доказано предпазват очите от редица заболявания като катаракта и дегенерация на макулата, за което ще бъдете благодарни след време.

Сьомга
Сьомгата съчетава в себе си голямо количество полезни съставки, които определено трябва да опитате. Омега-3 мастни киселини, магнезий, витамини от В групата, калий, селен – всичко това се съдържа вътре в тази риба. Ако хапвате от тази риба, ще имате необходимото количество енергия, която ви е нужна за деня.

Още по темата четете тук: Как отслабва Хилари Дъф