Повечето от тях си мислят, че:

Мъжете и жените усещат секса по един и същи начин

Всъщност, мъжкото удоволствие може доста да се разминава по усет и интензивност от женското.

Вътрешността на влагалището може да бъде по-малко чувствителна, отколкото са външните полови органи – поне при повечето жени.

Бързите прониквания по време на самия акт също могат да бъдат не толкова приятни за нея.

Ако пък мъжкият полов член е твърде дълъг, сексът може да причини дискомфорт и болка в коремната област.

Той е убеден, че познава женската анатомия



Всъщност, повечето мъже знаят само най-общо значението на думата клитор и неговото местоположение. Но това не означава, че те наистина разбират неговата важност и функция в женското тяло.

Преди повече от 30 години, в началото на сексуалната революция, излиза книгата „Радостта от секса” (Joy of Sex), в която за пръв път е публикувана сериозна и издържана от научна гледна точка информация защо клиторът е толкова важен.

Въпреки това и днес много мъже все още смятат, че жената трябва непременно да получава оргазъм чрез проникването във влагалището.

За по-голямата част от жените, вагиналният оргазъм е по-скоро мит, отколкото реалност.

Друга спънка за идеалното протичане на половия акт е неинформираността относно това как да докосват ерогенните зони и колко чувствителни са те.

Докосване, което се харесва на една жена, може не е нищо особено за друга, а може да е дори болезнено за трета.

Колкото по-влажна отдолу, толкова по-възбудена

Мъжете обикновено се притесняват от факта, че ако една жена не е достатъчно влажна, то тогава тя не е достатъчно възбудена.

Сексуалната възбуда не винаги се съпровожда с овлажняване на влагалището и външните полови органи.

Някои жени отделят по-голямо количество секрет от други, като това може да се променя от ден на ден, независимо от нейната сексуална възбуда.

Количеството на „естествения лубрикант” се влияе още от фазата на менструалния цикъл, от наличието на стрес и дори от някои медикаменти.