Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

28 май според астрологията

От 09:37 до 11:37 часа е влиянието от секстила на Луната и Уран. Може да ви се случи някаква оригинална изненада или преживяване.

Благоприятства въображението, развитие на фантазията и интуицията, възприемане на всичко ново. Въпреки алтруистичната настройка, все пак бъдете внимателни във взаимоотношенията с близките си.

Намаляваща Луна в знак Водолей

Стрелците да съблюдават щадяща диета, да се откажат от силен чай или кафе и да се чувстват максимално свободни. Жените Овен и Риби могат да увеличат физическото натоварване, а оздравителните процедури да направят по-интензивни. За Лъвиците е полезна гимнастика на шията. На Водолеите се разрешава да използват остри и пресни подправки в храната и козметичните процедури. Преумората може да се отрази неблагоприятно на здравето на Близнаците – препоръчва им се да вземат вана с морска сол. Жените Козирог и Риби могат да започнат медикаментозно лечение или гладуване. Водолеите и Овните да пазят зрението си и да защитават очите си от преки слънчеви лъчи. За останалите е неутрално.

Не се дават такива съвети, но….със съпруга си днес или вечерта може заедно да си пийнете. В ден на „водолейна”Луна съвместното алкохолно възлияние ще помогне да се укрепят взаимоотношенията. В това време е подходящо за профилактика на плоскостъпие и варикозно разширение на вените. Подходящо е още и за стоматологични процедури, за отделяне на брадавици и мазоли, педикюр, маникюр, перманентен макияж, упражнения за раздвижване на кръвта.

Добре е да запалите свещ и да обиколите с нея ъглите на стаите на дома си. Ако ви хвърли в огън, пламнат ви ушите или се появи сухота в устата, това е знак за укрепване на силите, енергията и здравето. Но ако ви е студено и не можете да се стоплите, приемете го като знак за болест, депресия, тъй като вашият Ангел-хранител се е отдръпнал от вас.

Подстрижка – Не се подстригвайте много късо! Може след подстрижката днес, скоро да придобиете нещо ново, но също така може да натрупате няколко излишни килограма.

Облекло – Избягвайте да обличате студените цветове, придържайте се към жълт, тъмно червен и кафяв. Може също така да облечете нещо блестящо.

Сексът в 22-ри лунен ден обезателно трябва да завърши с празнична вечеря и е желателно да е там, където сте се отдали на любовни игри. Да се яде преди секса, не се препоръчва, първо защото е вредно, а второ, както утвърждава езотеричното учение, мястото, където влюбените правят секс става свещено, тъй като по това време се генерира голямо количество енергия, става хармонизиране на мъжката и женската енергия, установява се равновесие между Небето и Земята. На празника на любовта прелитат ангели. Затова вечерята след любовната утеха става съвместна трапеза не само на влюбената двойка, но и на ангелите и божествата. По такъв начин обичайното приемане на храна се превръща в тайнствен ритуал.

Прекрасен ден за зачатие.

Сънища – в съня си ще видите символи, които ще ви помогнат да разберете в коя част от своята Душа трябва да внесете светлина и радост. Опирайки се на символите на вашия сън, нужно е да видите къде постоянно допускате грешки и кое ви пречи да усетите пълноценно радостта от битието.

В „Курс по чудеса” има едно изречение, което звучи така:

Днес бъди готов за чудеса!