28 лунен ден (от 22/10 в 6:14 часа до 23/10 в 7:14 часа) Символ – лотосът

Силата на този, ден ще ни помогне да осъзнаем колко е важно и конструктивно да бъдем във вътрешен покой, независимо от външните предизвикателства на живота. Каквото и да се случва там навън, е важно да се чувстваме сигурни и убедени, във всяко наше решение и действие. През този ден ще имаме възможността да се оттърсим от повечето неща, които са пречка за нашето щастие. Сякаш добрият стар магьосник е чул вътрешния ни зов за помощ и подкрепа и ето чука на вратата, готов да ни даде насока, да ни снабди с магическото средство, с което да продължим по своя път. Този магьосник може да се появи в нашия сън, в нашето въображение или просто като човек или събитие навън в света. Животът иска да ни покаже, че когато решим да се вслушаме в ритъма и песента на сърцето, винаги ще ни подкрепя явно или мистериозно.

Символът на този ден съдържа градивни частици и проявления на живота – Слънцето и Луната, Душата и Духът, щастието и скръбта, любовта и похотта, сълзите и радостта, които изпълват „вакумът“ около нас с изобилие. Извайват с гениално съвършенство изящните форми на жена, която минала през похотта, разбира колко горещи са сълзите на скръбта за да открие, че те са ключът към щастието и любовта. Така се свързваме с нашата вълшебна и страстна Душа, която ни преобразява в човешки същества, които вече имат куража да се впуснат в живота в търсене на Духът, за да дишат и творят.

Някъде в нас се крият големи сили, значими таланти, които поради една или друга причина не забелязваме. Ако съумеем да разчетем тези символи, дори да се оставим само на интуитивните си прозрения, ще почувстваме силната радост, удовлетворение и хармония с вътрешното си Аз и с повика на сърцето. Казват, че на този ден можем да поправим минали грешки, които ще освободят пътя ни за бъдещи успехи, но без грешки няма опит, а без опит не се постига мъдрост. Негативните вибрации на този ден се трансформират в качествена и конструктивна енергия, стига да имаме желание за това.

Материалът е предоставен от: