Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

25 юли според астрологията

Когато Слънцето се намира в знак Лъв е “върхът на лятото”, започва периодът на росата.

Росните капчици събрани от лечебните треви притежават неимоверна лечебна сила, почти вълшебна. Събирането на роса е също сложна и загадъчна наука като събирането на билките. Росните капки, това са сълзите на Богинята майка, кръвта на земята. Росата може да се събира от различни растения в съответствие с фазите на Луната, да се използва в чист вид или да се смесва с други вещества.

Не е задължително да се съобразяваме с фазите на Луната, но това снижава ефективността на лечебния ефект. Росата не трябва да се събира в стъклени и метални съдове, само в дървени. Не се събира от селско-стопански ниви, където е пръскано с химически средства и препарати, нито близо до магистрали и автомобилни пътища.

Луната е в знак Овен - Човек в тези дни не търпи наличието на невидими окови. Понякога се наблюдава пренебрежително отношение към своите отговорности или желание всичко да се направи отведнъж и веднага. Особеният вид енергия, която е свързана с положението на Луната в Зодиака определя качеството на деня. Дните на Овена са топли, качеството им е сухо и топло. Почти винаги времето е хубаво и подходящо за разходки. Дори да е покрито с облаци небето, времето пак ще е топло.
Хората стават по-инициативни, по-импулсивни, по-хазартни, търсещи новото. Повишава се физическата активност. Проявява се нетърпение. Не изяснявайте отношенията си – вместо това още повече ще се усложнят. Уязвими са главата, мозъка, ушите, очите, зъбите. Необходимо е да се занимавате с профилактика на съответстващите заболявания. Често се появяват главоболия и се активират мигрените, тъй като са свързани с импулсивната енергия на Овена. По-малко четете и стойте пред компютъра.

Подходящо за масаж на главата и лицето. Направете подхранваща маска. Не посещавайте зъболекар. Препоръчва се натоварване на кръста и долната част на гръбначния стълб. Може да се правят всякакви упражнения оформящи талията. Не се преуморявайте нито физически, нито умствено.
21 лунен ден е необходимо да се посвети на здравето. Добре е да се заемете с физическо натоварване и укрепване на тялото с полезна храна. Да се избягват продукти, които натоварват черния дроб като алкохол, колбаси, мазна храна, продукти съдържащи животинска мазнина и раздразнението. Символ на деня е Пегас.
Удачен ден – работата ще спори. В случай на нужда, може да разчитате на подкрепа. Хубаво е да си организирате любовни или приятелски срещи. Те ще преминат добре и ще донесат приятни вълнения. Ще усетите енергиен подем. Усамотението не се препоръчва и сега то особено ще тежи. Възможно е да получите интересни предложения.

Подстрижката в този лунен ден е благоприятна, тъй като ще донесе радост и успех. Ще бъдете уверени в себе си, добре ще изглеждате и ще привличате вниманието.

Секс - В 21-ви лунен ден сексът трябва да бъде активен, енергичен, творчески, изпълнен с нови идеи, нови техники и пози. Крайно противопоказни са скучните и нови полови отношения.

Сънищата носят в себе си информация за това, какви вътрешни конфликти пречат да се прояви творческата ви личност. Към тълкуването също трябва да се приеме творчески подход, да не се приема всичко буквално. Образите е необходимо да осмислите. Доверете се на интуицията, която по време на съня ще се прояви като тих шепот.