Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

25 септември според астрологията

Празнуват Ефросина, Ефросима, Ефросия, Фроска, Фросина, Шина. Името Ефросина има гр. произход и означава благоразумна.

ІV четвърт – Нощта на лунния месец – Персефона. Време за преоценка на ценностите и за изправяне на допуснатите грешки през последния лунен месец. Определете причините за неудачите и работете над грешките си. Променете отношението си към себе си, към ставащото, избавете се от всичко отживяло и от това, което ви пречи да живеете щастливо. С неприятни хора спрете да общувате. Необходимо е да се подготви почвата за идването на новия лунен месец.

Старото и ненужното иска да умре. Новото се готви да се разтвори като розова пъпка в изгрева на новия ден!

Луната е в знак Рак. Благоприятно е за благоустройство на дома, за пране, чистене, грижа за дрехите и обувките. Не давайте пари назаем. Вана с морска сол и билкови отвари ще ви помогнат да се освежите и подмладите. Добре е да поспите през деня, вниманието е занижено. Топлота, доброта, задушевност, желание да бъде привлекателна ще преследва жените. Най-благоприятното си влияние Луната дарява сега. В никакъв случай не търсете утеха в храната. Последствията от кулинарните излишества ще се отразят зле на храносмилателната система.

От 04:43 до 16:49ч Луната излиза в космическа почивка. Почти през целия ден както се вижда не е подходящо за предприемане на важни действия. Почивайте, забавлявайте се, поспете или вършете обичайното. В 16:49ч Луната сменя знака като преминава в Лъв.

24-ти лунен ден – Символ е мечката. Мощен енергиен ден. Време за пробуждане на стихийните сили на природата и творческият потенциал вътре в човека. Добре е да започнете нещо ново, да се отправите на път, да поемете отговорност за другите, да проявите всякаква инициатива. Ден за разрушаване на нерационалното старо и създаване на благотворно ново.

В този ден в нас се пробуждат скрити сили. Не бива да се злоупотребява с тях и да се изразходват резервните възможности на организма. Трябва да се използват само за съзидателни цели. Можем да заложим фундамент за нови големи дела или да дадем второ дихание за продължаване на започнатите вече.

Секс – Сексът се приветства при това без ограничение на количеството. Сексът сега е лечебен! Ден за уединение на влюбени сърца, за зачеване на деца. Активира се мъжката сексуална енергия и трябва да се изразходва, ако не по предназначение, то чрез физическо натоварване.

Подстрижка – Днешната подстрижка или подравняване на косата носят само полза. Придобива се допълнителна енергия, която е необходима в следващите няколко дни.

Сънища – Сънищата, които се сънуват сега, указват за състоянието на сексуалната енергия. Хубави сънища означават, че всичко е наред в личния живот, а неприятните сънища показват, че има проблеми в тази област.