Автор
Woman.bg

24 коледни предизвикателства: Направете си необичайно коледно дръвче

Тази година решихме заедно да отброим дните до Коледа. Всеки ден от 1 до 24 декември ще ви предлагаме различни предизвикателства, които да поддържат коледния ви дух през целия месец.

Всички обожаваме празничните дни в края на годината, нека заедно ги направим по-топли, приятни и усмихнати.

Първата ни коледна идея е посветена на необичайните коледни дръвчета, които предизвикват усмивки и положително настроение у дома.


Има много празници, но само Коледа и Нова година са неразривно свързани с красивата вечнозелена елха. Милиарди хора по цял свят украсяват коледно дръвче през празничните дни. Впрочем, елхата може да бъде и доста малка, без боцкащи игли и при това много необичайна.

Ако предпочитате да виждате истинските елхи живи в гората или пък не обичате да чистите иглички след празниците и да прибирате играчки, предлагаме ви няколко варианта за алтернативни коледни дръвчета. Те не само са празнични, но и оригинални, красиви, лесни за изработка и понякога дори вкусни...

Можете сами да си направите коледно дръвче – и то от най-неочаквани материали. Ако имате опит с куката, можете да оплетете елхичка с вплетени мъниста. От специална „рошава“ прежда ще се получи пухкаво коледно дръвче.

Можете да направите елха от панделки, плат, конци, хартия и дърво. Всякакви материали ще свършат работа, дори онези, които сте се канили да изхвърлите.

Не забравяйте да включите в направата на елхата и децата! Те със сигурност ще се справят със задачата, а заниманието ще им достави огромно удоволствие.

Ако по празниците се очаква да прекарате известно време в офиса, създайте коледна атмосфера и там.

Още една чудесна идея за елха можете да видите тук