Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

24 август според астрологията

Намаляваща Луна в знак Телец. Този период е благоприятен за оздравяване на кожата на главата, за боядисване на сива коса. Добре е да се оцветяват косите в светъл цвят. Избягвайте да напрягате гласовите връзки и пазете гърлото от простуда. Психо-емоционалния фон на този период е неблагоприятен за Лъв, Скорпион и Водолей. В храната на всички знаци трябва да има минерални соли и морски продукти, съдържащи йод. Към нетрадиционен метод на лечение могат да се обърнат жените Раци. Разрешават се пластични операции за мазни отлагания на стомаха, бедрата и дупето. Ефективен е вакуумен масаж и пасивна гимнастика на тези части.

Като грижа за лицето са ефективни процедурите, свързани с дълбоко въздействие на кожата и тъканта. Преди поставяне на маски, направете дълбоко почистване. От кремовете най-ефективни са мазните кремове с биоактивни компоненти и морски добавки. Къдренето на косата дълго време ще издържи. Уязвими са ушите, челюстите, особено долната, гърлото, врата, щитовидната жлеза. Без причина може да ви се схване врата или да започне да боли гърлото. Избягвайте посещението при зъболекар.

22-ри лунен ден - Днес по лунният календар е ден на индийският бог Ганеша, който предпазва от опасности, носи щастие и късмет. Според преданията този бог е авторът на “Махабхарата”, който е стоял зад гърбовете на мъдреците, които са я писали подобно на нашата библия. Ден на мъдростта, тайните знания и тяхното разумно използване. Може да се работи със свещени текстове. Подходящо време за прояви на щедрост и за предаване на опит и знания. Не се препоръчва ограничаване на храна - духовна и материална. Да не се пият много течности, особено спиртни питиета и да се ограничи пушенето. Кожата е уязвима и е с повишена опасност от алергии. По възможност да се избягват лекарствените средства и да се използват билковите. Наркотиците са най-вредни сега, отколкото в другите дни. Краката са чувствителни, затова не ги натоварвайте, а ги щадете.

22-ри лунен ден е единственият, когато употребата на сладко е желателно и всячески се приветства. Също употребявайте повече зеленчуци, изобщо растителна храна в големи количества. Заболявания появили се днес са доста опасни. Не трябва да се предприема нищо ново, никакви действия, от които да очаквате успех или наслада. Препоръчва се да се посветите на дома и домашната работа. Добре е да проявите своята щедрост и великодушие, да направите подарък на някого, дори нещо дребно да е.

Подстрижка – Не се подстригвайте много късо! Може след подстрижката в този ден да придобиете нещо ново, но също така може да се сдобиете с няколко излишни килограма.

Покупки - Благоприятно е за покупки на дрехи и украшения, за неща доставящи удоволствие.

Сънища – в съня си ще видите символи, които ще ви помогнат да разберете в коя част от своята Душа трябва да внесете светлина и радост. Опирайки се на символите на вашия сън, нужно е да видите къде постоянно допускате грешки и кое ви пречи да усетите пълноценно радостта от битието. Сънищата само на разсъмване имат значение.