Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

22 август според астрологията

Луната е в знак Овен - Човек в тези дни не търпи наличието на невидими окови. Понякога се наблюдава пренебрежително отношение към своите отговорности или желание всичко да се направи отведнъж и веднага. Дните на Овена са топли, качеството им е сухо и топло. Почти винаги времето е хубаво и подходящо за разходки. Дори да е покрито с облаци небето, времето пак ще е топло.

Проявява се нетърпение. Не изяснявайте отношенията си – вместо това още повече ще се усложнят. Уязвими са главата, мозъка, ушите, очите, зъбите. Необходимо е да се занимавате с профилактика на съответстващите заболявания. Често се появяват главоболия и се активират мигрените, тъй като са свързани с импулсивната енергия на Овена. По-малко четете и стойте пред компютъра. Подходящо за масаж на главата и лицето. Направете подхранваща маска. Не посещавайте зъболекар.

Препоръчва се натоварване на кръста и долната част на гръбначния стълб. Може да се правят всякакви упражнения оформящи талията. Не се преуморявайте нито физически, нито умствено.

От 14:49 до 00:20ч Луната ще се движи на празен ход. Важните дела вършете преди това, после почивайте, може да работите обичайното или да довършвате започнатото. След това преминава в знак Телец.

Слънцето преминава в знак Дева в 19:40ч.

20-ти лунен ден Символ на деня е орел, което означава, че можете високо да се издигнете и да “прелетите” над жизнените прегради. Но за това е нужно да осъзнаете връзката между вашите проблеми и целия обкръжаващ свят. Не случайно духовните учители казват:” Гледайте не вещите, а връзката между тях и тогава ще ви се открие истината”. Страхът е най-главният и сериозен противник и за да се достигне успеха трябва непременно да се пребори. Луна в 20-ти лунен ден дава много енергия на хората, която те трябва да я употребят за преображение на своята личност, за духовния си ръст. Астролозите препоръчват в този ден да се започва строителство, да се встъпва на отговорни длъжности, да се вземат важни решения. По своята природа е твърде комуникативен период и се използва за нови запознанства, започване на приятелски връзки или посещения и т.н. Необходимо е да се обръща внимание не на думите, не на хората, а на връзките помежду им и тогава пред тях ще се разкрие таен, дълбок пласт от човешкото общуване, по красноречив и искрен от словесния.

Подстрижка – стимулира оптимизма. Ако не ви е време за фризьор, можете в къщи сами да подрежете бритона си или по милиметър от някой кичур. Това съществено ще се отрази на вашето сегашно и бъдещо състояние. Срешете косата си в направление четирите посоки на света за привличане енергията на този ден, посветен на самоанализ и размисъл. В резултат на това можете да се сдобиете с нова надежда. Не се препоръчва боядисване на косата.

Сънища - Сънищата са особени. Може да видите сън по своя поръчка. Като легнете, мислено може да формулирате въпрос, на който ви се иска да получите отговор.