Запитвали ли сте се някога коя е тайната съставка на упоритостта на Телците?

Тези от вас, които са роден под знака на Телеца, често се чудят защо постоянно им поставят етикети като "избухливи" или "агресивни". Истината е, че зад тези повърхностни епитети стои една комплексна личност с нейните отличителни характеристики, за които дори не сте подозирали.

И за да не мислите, че правя безпочвени коментари, ще ви разкрия 21 тайни от характера на Телеца, които ще ви помогнат да разберете какво всъщност представлява света на тази удивителна зодия:

1. Телецът обикновено е спокоен и лежерен

Въпреки че, когато чуем думата "телец", всички си представяме разярен бик и светът ни се оцветява в ярко червено, представителите на тази прекрасна зодия са изключително тихи и лежерни през по-голямата част от времето.

Самото им изражение излъчва спокойствие, обичат да се отдават на релаксиращи занимания и като цяло да се наслаждават на живота.

2. Телецът е търпелив, но си има граници

Телците са известни със своето прословуто търпение, но дори то не е безгранично като самата вселена. Ако продължавате да им лазите по нервите, ще се запознаете очи в очи с истинската агресия в човешки облик. Без дори за миг да се колебае, щом се почувства засегнат, Телецът ще изсипе гнева си върху вас не с кофи, а с цели контейнери. Ако усетите, че нещо подобно се задава, моля, пригответе си нужната екипировка!

3. Телецът е независим и разчита предимно на себе си

Телците знаят какво искат и как да го постигнат. Те не обичат да молят, който и да било, за помощ и не чакат на съдбата да свърши тяхната работа, а сами се борят и постигат мечтите си. Представете си трите дами от "Ангелите на Чарли". Това са три разновидности на независимия и очарователен характер на жената Телец.

4. Телецът притежава здрав разум

Ако имате поне една приятелка, която е зодия Телец, знаете за нейното рационално мислене и колко здраво е стъпила на земята, чертаеща таблици със „за“ и „против“ по всеки проблем. Но винаги се обръщате точно към нея за съвет, когато нещата загрубеят, признайте си!

Четете още: 21 тайни за характера на Овена

5. Телецът се впечатлява от мъже, които са стабилни и постоянни, с чувство за хумор

Ако сте от онези лоши момчета, които обичат да си играят с чувствата на жените и си мислят, че с това поведение са безкрайно магнетични и неустоими, със сигурност сте сбъркали, ако дамата на вашето сърце е зодия Телец.

6. Телецът може да бъде на моменти пословично нетърпелив


Спокойствието и толерантността на Телеца се изпарява мигновено, ако си е наумил, че нещо трябва да се случи точно на определена дата и непредвидени обстоятелства осуетят плановете му. Счмятайте света за преобърнат, но намеренията на един Телец никога не остават неизпълнени.

7. Телецът е честен и винаги държи на думата си

Няма да чуете никой Телец да ви прави безпочвени комплименти или да ви носи вода от девет кладенеца. Оставете това на Близнаците, те са виртуози в тази област. Телецът ще ви каже всичко както си е, без розови очила, захарчета, бонбончета и бели еднорози. В началото може да сте шокирани от прямотата му, но в последствие ще му бъдете благодарни за искреното му отношение.

8. Телецът е безкрайно упорит

Да, скъпи Телци, наистина е вярно! Ако един Телец вярва в нещо с цялото си сърце, той няма да сведе глава или да се откаже, ако ще да се влачи по земята и да вие от болка. Опитайте се да го разубедите, ако ви стиска...аз лично не смея.

9. Телецът би направил почти всичко за хората, които обича

Обикновено Телците са непреклонни и рядко правят компромиси със своите убеждения, но за семейството си биха преместили и плананини.

10. Телецът копнее за структурираност и стабилност

Приоритет номер едно в неговия живот си остава сигурността. Не обича изненадите и се стреми винаги да бъде подготвен за подаръците на съдбата. Или с други думи „Ти си хаосът в мен“ не е любимият рефрен на Телеца.

11. Телецът е реалист


Някои заклети ентусиасти могат да определят поведението на Телеца като крайно песимистично, но истината е, че те са просто реалисти. За да приемат дадена идея, тя трябва да се позовава на солидни факти, иначе просто не им я пробутвайте. Ще си спестите много главоболия, ако послушате съвета ми.

12. Телецът е силен и психически устойчив

Ако един Телец падне 7 пъти, уверяваме ви, че ще го видите да се изправя 8. Но никога няма да лежи на земята, повярвайте ми. Винаги ще намери сила и енергия да продължи напред. Така е устроен - да бъде победител.

13. Телецът е лоялен

Телецът не се доверява сляпо на всеки, но веднъж спечелили неговото доверие, може да сте сигурни, че никога няма да ви предаде. Но внимавайте вие да не го сторите, защото ще го изгубите на секундата. И няма да погледне повече назад.

14. Когато е под стрес, Телецът може да подлуди всичките си приятели

Много харесвам Телците, но нека бъдем честни, тях наистина не ги бива в справянето със стреса. Когато са поставени под напрежение, Телците стават раздразнителни и агресивни и могат да скъсат нервите на всички около тях. Спасението в такива моменти се крие в мъдрата идея да ги оставим за малко да се успокоят и когато бурята отмина, те ще се завърнат все така очарователни, както ги помним.

15. Телците имат развито шесто чувство и винаги знаят кога някой се опитва да ги излъже

Телците притежават дарбата да надушват измамниците още в първите секунди на разговора. Тъй като самите те са до болка откровени, никога не биха толерирали подобни долни постъпки и няма да отделят дори минута от ценното си време за тях. Ако нямате чисти намерения, ви съветваме изобщо да не се забърквате в неприятности.

Четете още: Тези 3 зодии са перфектните съпруги

16. Телецът не може да обича някого, на когото не вярва.

Преди да завладеете сърцето на един Телец, трябва много да се потрудите, за да спечелите неговото доверие. Ще се наложи малко да почакате, но усилията и търпението ви определено ще бъдат възнаградени.

17. Телецът се възстановява бавно след раздяла

Малко са нещата, които могат да разстроят непоклатимия Телец и любовните неволи са едно от тях. Не знам дали знаете, но Рене Зелуегер, която се превъплъщава в ролята на Бриджит Джоунс от едноимената култова комедия, е типична представителка на тази зодия. Съвпадение? Едва ли.

18. Телецът е решителен

Телецът е постоянен в своите решения и е възможно много да го разгневите, ако сменяте мнението си на всеки две седмици. Тази фриволност е непонятна за него и той я възприема като слабохарактерност, за проявата на която ще бъдете най-малкото смъмрени.

19. Телецът обича комфорта и лукса

Телците определено имат изискан вкус не само към дрехи, парцалки и дрънкулки, но и към интериор, изкуство и цялостен лайфстайл. Те са работохолици и обикновено печелят добри пари, така че могат да си позволят такива глезотии. Красотата във всичките й форми и измерения е живителна храна за нежната им душа.

20. Телецът е отговорен

Понякога просто имаме нужда от някой надежден приятел в живот си, на когото можем да разчитаме, когато играта загрубее. В такива моменти на помощ се появява Телецът. Той разбира се не е Гандалф и не може с магическата си сила да оправи всичките ни проблеми, но поразително много се доближава да неговия образ – винаги навреме и винаги в наша защита.

21. Телецът е целенасочен и непоколебим

Никога не подценявайте способностите на един Телец. Особено когато вниманието му е насочено към постигането на определена цел. Ще извади от джобовете си всички скрити оръжия, които съчетани с присъщите му трудолюбие и непоколебим дух са гаранция за грандиозен успех. Поздравления, Телци! Вие успяхте. Отново.

Известни личности зодия Телец са: Джесика Алба, Адел, Рене Зелуегер, Енрике Иглесиас, Джиджи Хадид, Дейвид Бекъм и др.


Автор: Десислава Недева