Звучни фрази, които ще ви разкрият какво става в главите и сърцата на мъжете.

„Вие нищо не знаете за мъжете“, Стийв Харви

„Любовта на мъжа се изразява в три форми – той публично предявява правата си над вас, защитава ви и ви осигурява“.

„Много неизгодна сделка е да размените целия си живот за моментна наслада. За жалост по света има много изневеряващи мъже, които имат нужда да направят грешка, да бъдат хванати и да си платят цената за това, за да спрат. Чак после те разбират истинската стойност на това, което са загубили или биха могли да загубят“.

„Няма значение колко сте дребничка или миловидна, когато сте разгневени и ни обвинявате за случилото се с думите „Направо съм бясна!“ и с известния на всички ни тон. Тогава мъжът вижда пред себе си 30-метрово чудовище с тегло около 300 килограма, говорещо му с гласа на Дарт Вейдър“.

„Ако мъжът не се опитва да реализира мечтите си, ако не прави всичко, за да си изясни кой е, с какво се занимава и колко печели, значи просто е обречен…“



„Мъжът лови риба поради две причини – или от спортен интерес, или за ядене. Тоест той или ще се опитва да хване най-голямата възможна риба, да се снима с нея, да се похвали пред приятели и… да я пусне обратно в реката, или ще я донесе вкъщи, ще я премери, изчисти, оваля в брашно и изпържи. Това отразява много добре принципа по който мъжете си търсят жени“

„Мъжете са от Марс, жените от Венера“, Джон Грей

„На мъжа му е много трудно да разграничи ясно съчувствието и съжалението. И той не понася да го съжаляват“.

„Да чувстваш, че си ненужен е като бавна смърт за мъжа“.

„Мъжете по-охотно отговарят с „да“, когато имат възможността да кажат „не““.

„У мъжа автоматично се редуват две нужди – ту от близост, ту от независимост“.

„Мъжете… не могат да знаят от какво имат нужда жените – трябва да им кажете за това“.

„Езикът на връзката“, Алан и Барбара Пийз

„Той иска да се опразни, а тя – да се напълни. Осъзнаването на тези два факта прави мъжа и жената по-внимателни любовници“.



„Сексуалното влечение на мъжа е подобно на газовия котлон – огънят избухва веднага и на пълна мощност. Гасне също толкова бързо, когато котлонът се изключи и храната е готова. Сексуалното влечение на жената е като електрически котлон – тя бавно се загрява до максимална температура и изстива много по-бавно от газовия котлон“.

„Как да накараш всички да се влюбят в теб“, Лейл Лаундес

„Не забравяйте, че за мъжа сближаването не е да седите на маса в ресторанта, гледайки се дълбоко в очите и обсъждайки чувствата си, а съвместната дейност“.

„Дами, за мъжете най-важното не е размерът на гърдите ви или формата на бедрата ви, а „размерът и формата“ на вашето отношение към сексуалността и отношението ви към неговата индивидуална сексуалност“.

„Да обещаеш не значи да се ожениш или той просто не ви харесва“, Берент Грег и Тучило Лиз

„Когато общувате с мъже, приемайте ги такива, каквито са, а не такива, каквито бихте искали да ги виждате“.

„Мъжете говорят за чувствата си, дори ако отказвате да ги слушате или не вярвате на признанията им. „Не съм готов за сериозна връзка“ означава „Не съм готов за сериозна връзка с теб“ или „Не съм сигурен, че точно ти си жената, от която имам нужда““.

„Хората постоянно ни казват какви са всъщност. Ако мъжът ви казва, че моногамията не е за него, нямате причини да не му вярвате“.

„Жените, които обичат твърде силно“, Норууд Робин

„Запомнете – ако вие сте причината той да зареже някой свой лош навик, пак вие ще сте и причината му да се върне към него“.

„Във връзките си с мъжете винаги сте по-тясно свързани с мечтата си за това как би могло да бъде всичко, отколкото с реалната ситуация“.

„Принципът на сперматозоида“, Михаил Литвак

„Онзи, който ви обича, ще ви помага да се развивате, който не ви обича, ще ви спъва“.