Педикюрът е един от най-важните елементи на женската красота през лятото. Всяка уважаваща себе си жена обаче се грижи за ноктите на краката си и през студените сезони, когато носим затворени обувки.

Какви са различните видове педикюри?

Козметичният педикюр представлява грижа за кожата на краката и оформяне на ноктите. Препоръчително е той да се прави през всички сезони. Най-често лакът при него е в семпли и бледи цветове, в един тон.

Класическият педикюр представлява лакиране на ноктите в избран от вас цвят – през летния сезон най-често това са ярките нюанси. Ако ви предстои обаче делова среща, на което е допустимо да отидете с отворени обувки, се доверете на убитите и по-ненаситени тонове.

Френският маникюр често се появява и върху пръстите на краката. Той обаче е по-труден за изпълнение и често опитите в домашна обстановка не са особено добри. За него трябва да имате по-дълги нокти.

Педикюрът с декорация е особено подходящ за лятото. Можете да изберете морска тематика и пък това, което ви допада най-много като елементи и цветове.

Ако ви предстои да посетите морето, задължително си направете маникюр с гел лак – той ще издържи както на непрекъснатия натиск на водата, така и на драскането на малките песъчинки от плажа.

И едно неписано правило, което много жени спазват – маникюрът и педикюрът трябва да са еднакви.

Вижте още снимки на най-красивите педикюри в нашата : : Галерия : :