Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

2 юли според астрологията

Въздушната Луна в знак Близнаци е свързана с интелектуалния капацитет, както и достъпа до универсалния ум. Може да изживеете пророческо съновидение чрез възвисяване на ума и свързване с космическата информационна банка. Подсъзнателният ум получава нови насоки, ново мислене, фокусиране на нагласите. Раздвижване на застояли мисловни модели.

Лунен календар на красотата

Когато Луната е в Близнаци се препоръчва масаж на лицето и епилация. Масажирайте ръцете си, пръстите си, потопете ги в билкова отвара, намажете ги с подхранващи масла и кремове. Подходящо за лечение на гъбички под ноктите. Правете упражнения за раменния пояс. Ако посещавате спортна зала, наблегнете на оформянето, аеробика, източни бойни изкуства. Жените стават променливи, искат да сменят образи си. Лак за нокти - перлен и преливащи цветове. Спирала за очи - сива, кафява. Руж - нюансите от нежно розово до виолетово.

Облекло- Луна в Близнаци е многолика- може да носите от строг костюм до спортно облекло.

Символ на 28 лунен ден е лотосът - олицетворение на духовното израстване на човека. Един от светлите дни, предназначен за постигане на висшите истини, за духовно прозрение и подем на духовно равнище. Ден на добрите мисли, на добрите думи и добрите дела. Всичко в другите дни, което е било неясно и е създавало пречки, днес се прояснява, често от само себе си чрез случайно прииждаща информация. Ден за алхимия на душата, когато е необходимо да се работи с астралното тяло, с чакрите. Днес трябва да сте в приповдигнато настроение, в добро разположение на духа, да контролирате своите емоции и да се вслушвате във вътрешният си глас. Не трябва да се внасят резки промени в личния живот, да не се решават сега социални проблеми. Болести започнали този ден имат кармична природа.

Подстрижка – Не е подходящо за подстригване. Подстрижката може да снижи вашата активност.

Сънища - Информацията в сънищата може да се използва. Образите на сънищата могат да бъдат пророчески, но трудно могат да се изтълкуват правилно. Ако не запомните съня си, това означава, че сте прекъснали връзката си с небесата, твърде много сте се отдалечили от духовната си същност.

Управител на съботата е строгият Сатурн, планетата на ограниченията. Призовава ви да сложите в ред вещите си, отношенията си, своите чувства, мисли и желания. Много хора в този ден разбират колко излишни неща имат в живота си и се стремят да се избавят от тях. Съботата е най-добрият ден за пасивен отдих, тъй като всяко движение освен най-бавното е противно на Сатурн. Съботата може да се нарече ден на ограниченията. С когото общувате през този ден, старайте се да говорите малко, да не го заливате с дълги речи. Не трябва да казвате излишни думи нямащи нищо общо с обсъжданите въпроси. Не трябва да разказвате за своите преживелици и несгоди. Сатурн изисква от нас да бъдем смирени и търпеливи, не обича да негодуваме и да роптаем. Вашата правилна нагласа към живота е много важна. Не можете да израствате духовно, ако имате неправилен подход и виждате само трудностите и пречките. Във всяка ситуация има нещо добро, стига да намерите време да го потърсите. Освен това винаги има нещо, за което да бъдете благодарни.