45% от мъжете преживяват оргазъм само две минути след началото на секса, показва ново проучване, проведено от известния секс експерт Хари Фиш.

В новата си книга той разкрива някои интересни изводи, до които стигнал след дългогодишната си работа с пациенти. Но резултатите са далеч от романтичните ви очаквания. Оказва се, че двойките правят секс два до три пъти седмично. Сексът средно трае седем минути.

Четете още: След менопаузата започва страхотният секс!

Но почти половината от представители на силния пол са задоволени за две минути, което не е достатъчно за тяхната партньорка. За жените са необходими между пет и седем минути полов акт, за да изпитат оргазъм.

Двойките на 20 години правят секс всеки ден. Партньорите между 30 и 50 години се отдават на плътски изживявания два пъти седмично, а след 50 сексът намалява до веднъж седмично.

Четете още: Идеалната фигура е по-важна от секса

Но според експерта, качеството на секса е много по-важно от количество. Има двойки, които правят постоянно секс, но са по-незадоволени от партньорите, които не броят преживяванията в леглото, но пък ги помнят, пише БГНЕС.