Обожаваме дългите коси, които са здрави, блестящи и красиви. За съжаление не всяка дама може да се похвали с такава грива.

Ако и вие сте от тези жени, за които най-голямата мечта е да имат дълга коса, то нека ви предложим следните две доказани маски за по-бърз растеж на косата.

За да расте косата бързо, е необходимо да подобрите кръвообращението в кожата на главата. До известна степен можете да направите това с подходящ масаж, но все пак ще бъде много по-добре да направите и маска.

Маска с репейно масло и мед

Тази маска се приготвя много лесно. Смесвате много добре 1 супена лъжица мед и репейно масло с 1 жълтък. Може да се добави и една супена лъжица смлян червен лук, или 1/2 супена лъжица горчица.

Маската се нанася на влажна коса, като е желателно сместа да бъде затоплена до 36-37° и да се втрива с кръгобразни масажиращи движения, като се разпределя така, че да се намаже и самата коса освен корените. Поставя се полиетилен, а отгоре памучна плътна кърпа. Стоите с маската 20 минути, след което я измивате с шампоан и отвара от лайка.

Правете тази маска поне два пъти в седмицата в продължение на месец, за да има успешен резултат.

Четете още: Асиметрична плитка

Маска с горчица

Нужни са ви:

200 мл. кисело мляко,
1 супена лъжица горчица
2 супени лъжици зехтин;

Разбъркайте продуктите и получената смес нанесете върху корените на косата с помощта на памучен тампон. Оставете маската да подейства 30 минути върху косата ви и след това я отмийте с топла вода и шампоан.

Горчицата помага за ускоряването на растежа, а киселото мляко и зехтинът заздравяват косъма. Трите съставки в комбинация се съчетават много добре и правят косата ви разкошна.

Правете тази маска веднъж седмично в продължение на 2-3 месеца.

Четете още: Как стресът руши красотата ви