Автор
Woman.bg

15-минутната тренировка на Алесандра Амброзио

Тема на днешната ни статия е инициативата на ангелите на Victoria’s Secret - Тrain Like an Angel. Тя се опитва да помогне на дамите в борбата с килограмите и като цяло цели да насочи вниманието на младите хора към спорта като начин на живот.

По същество въпросната инициатива представлява поредица от кратки видеа, в които топмоделите на бранда за бельо нагледно показват как поддържат перфектните си тела.

Известните красавици, които дефилират за модната марка, множество пъти категорично са завявали, че тайната на сексапилните им фигури се крие не толкова в диетите, а в подходящите тренировки, които за наша радост те с охота споделят.

Днес ще ви покажем тренировката, с която бразилската прелест Алесандра Амброзио поддържа бедрата и дупето си. Серията от упражнения, които са пет на брой, може да видите във видеото, поместено по-долу. В него също така са включени и практични съвети от треньора на ангелите Джъстин Гелбанд.

Четете още: Алесандра Амброзио без грим

Цялата тренировка на Алесандра отнема между 15-20 минути и може спокойно да се изпълнява у дома.

Преди да се заемете с нея обаче, имайте предвид две неща – докато изпълнявате самите упражнения е много важно положението на ръцете ви – те трябва да бъдат вдигнати на нивото на гърдите и сключени една в друга, за да се постигне необходимото съпротивление и те също да бъдат натоварени. Друго нещо, което трябва да знаете - колкото по-бавно е самото движение, което извършвате, толкова по-голяма е съпротивата, съответно тялото се напряга и тренира повече.

Освен това Джъстин Геланд препоръчва след известно време, когато тялото ви свикне с тренировката и респективно с натоварването от нея, да започнете да правите упражнението с тежести от 2 килограма. Това се налага, за да продължава да бъде ефективна серията от упражнения.