Какво да правите, ако червеното ви червило постоянно се размазва, спиралата слепва миглите ви, а сенките "падат" за отрицателно време? Ще споделим с вас 15 лайфхака, с които гримът ви ще бъде винаги идеален.

Ако не сте художник по природа, сигурно трудно успявате да нарисувате точно и елегантно очната си линия. Но не се отказвайте от нея. Отрежете две малки парчета скоч и ги залепете на клепачите. Нанесете очната линия и изчакайте малко да изсъхне. Свалете внимателно скоча и готово - имате идеални "котешки очи"!

Някои представителки на слабия пол се сблъскват с друг проблем - след безметежния сън косъмчетата на веждите гледат в различни посоки. Ако не разполагате със специални средства за оформяне на вежди, нанесете на четчица за спирала обикновен лак за коса и срешете веждите си.

Сега на мода е естественият вид, затова задължително трябва да имате червило с цвят nude. Но има един често срещан проблем - нюансът не стои добре на устните ви! Ние обаче знаем как да ви улесним. Нанесете на навлажнен памучен диск малко коректор и с потупващи движения го нанесете на устните. Изчакайте няколко минути да попие и после вече нанесете червило или гланц с оттенък nude.

Ако за нужния обем не ви стига един слой спирала, но пък вторият слепва миглите ви, пробвайте след първото нанасяне да напудрите леко миглите и чак после да сложите втори пласт.

Можете да направите очите си по-изразителни, ако нанасяте спиралата не от вътрешния ъгъл на окото към външния, а в обратен ред.


Ако сенките ви за очи са се размазали, вземете четчица за руж и с внимателни движения почистете остатъците. Ако все пак остане тъмно петно под окото, забършете го с клечка за уши и поправете тона.

Нанесете светли перлени сенки във вътрешния ъгъл на окото и под веждата. Това ще "отвори" очите ви.

Червеното червило може да ни създаде редица проблеми, въпреки че при правилно подбран нюанс стои чудесно. Трябва да се нанася по определен начин, за да не се размазва. Първо нанесете червилото и изчакайте минута-две да изсъхне. Вземете суха салфетка и разделете слоевете й, за да ползвате един прозрачен пласт на устните си. Вземете суха пудра и четка. Покрийте устните с прозрачния слой салфетка и напудрете през него. Остава само да се радвате на резултата - вече можете да се целувате и да пиете вино, без да оставяте ярки следи навсякъде.

Много дами се затрудняват да очертаят точно средната хлътнала част на горната устна с ярко червило. Професионалните гримьори ви съветват да започнете с изрисуването на хикс с молив с подходящ цвят на съответното място.

Ако не ви стига времето за скраб на устните, масажирайте ги с четка за зъби и ментова паста, когато си миете зъбите. Ще получите меки, нежни и дори леко подпухнали устни.

Ако лицето ви е твърде бледо, но не разполагате с нищо повече от червено или розово червило, не се притеснявайте. Просто направете с него няколко щриха на бузите и размажете старателно с пръсти.


Вместо да си носите фон-дьо-тен и да подновявате грима си по няколко пъти на ден (което може да доведе до запушване на порите), вземете матиращи салфетки. Те ще премахнат мазния блясък, без да развалят грима.

Хайлайтерът трябва да се нанася по правилата - под очите, за да няма тъмни кръгове; отстрани на ноздрите, ако носът е малък и по ръба на носа, ако е голям; под и над веждата, за да се подчертае формата й; над устната в центъра, за да изглеждат устните по-обумни; на страничните части на челото, за да изглежда по-високо; по линията на скулите вместо руж.

Ако дори и най-добрата основа за грим не успява да задържи на мястото им любимите ви сенки за очи, пробвайте да купите подобен по оттенък молив и да го нанасяте на основата под сенките.

Ако нямате почти никакво време за гримиране, нанесете спирала на миглите и хайлайтер на скулите, за да изглеждате свежи и отпочинали.