Докато всички знаем кои храни са афродизиаци, то най-вероятно никой не се замисля какво не бива да влиза в чинията му преди секс.

Храната, която ядем, може да повлияе на нашето желание за секс и в двете посоки – положително и отрицателно.

Някои антиафродизиаци включват доста полезни храни, като броколи, тофу и овесени ядки. Добре е обаче да ги пропуснете преди секс, за да запазите настроението си за играта между чаршафите.

Ето 15 храни, които ще ви накарат да се чувствате некомфортно, докато правите любов:

1. Женско биле (сладък корен)

Приемът на тази билка води до по-ниски нива на тестостерон. А както всички знаем, колкото по-високи са нивата на този хормон, толкова по-силно е сексуалното желание. Това важи и за мъжете, и за жените, така че по-добре не посягайте към женското биле преди любовната игра.

2. Сирене

Млечните продукти са убийци на либидото. Избягвайте най-вече сиренето преди секс.

3. Фасул

Консумацията на бобови храни води до различни ефекти в човешкия организъм. Някои от нас се чувстват пълни с енергия, след като приемат този вид протеини. Други обаче се сдобиват с подут корем, пълен с газове. Ако се разпознавате във втория случай, пропуснете боба преди секс.

4. Шоколад

Всички знаем, че шоколадът е афродизиак. Не всички видове обаче са препоръчителни преди занимания между завивките. Тъмният шоколад, който съдържа повече от 70 процента какао, е наистина чувствена храна, която ще повиши либидото ви. Черният шоколад е богат на много антиоксиданти, като например L-триптофан, който е предшественик на серотонина. А при по-високи нива на този хормон се чувстваме щастливи. Той съдържа още фенил етил амин, който е същият химикал, който тялото произвежда по време на влюбване. Вижте още: Продукти, които имат действието на виагра

5. Хот-дог

Високото съдържание на наситени мазнини в този тип бърза храна може да задръсти артериите на половите органи и на двата пола, което пък превръща секса в усилие. Всъщност, всички преработени храни не са добри за либидото. Те ни карат да се чувствате мудни и по-малко енергични.

6. Мента

Ментолът в мента доказано намалява нивата на тестостерон, заради което сексуалният нагон спада. И докато се прощавате с лошия дъх, то определено не дъвчете дъвка преди секс – това вкарва повече въздух в храносмилателната ви система, което пък води до оригване.

7. Тоник

Тоникът често съдържа хинин, който се използва като ароматизиращо средство и в някои други напитки. Хининът е използван като антималариен агент, но пък води до намаляване на сексуалната функция, така че не го приемайте преди секс.

Вижте останалите храни за след секс - ТУК