Автор
Woman.bg

13 знаменитости за менталните си заболявания

Всеки от нас има някаква тайна, която пази ревниво. Много често фактите, които сме скрили от света, са свързани със здравословни или други лични проблеми, за които не носим вина, но от които изпитваме срам.

Например в Америка всеки 5-и човек страда от някакво ментално заболяване, но въпреки това много хора се притесняват и изпитват силно смущение да говорят на тази тема. Заради това 13 световни знаменитости се престрашиха да споделят своите премеждия, свързани с психическите си заболявания. Вижте кои са те:

1.Елън Дедженерис (Депресия)

"Всичките ми най-големи страхове се сбъднаха, но най-много ме заболя, когато загубих шоуто си. Когато имах предаване бях успешна, печелех много пари и бях щастлива. Светът ми се срина, след като свалиха шоуто. Щом напуснах телевизионното студио след 5 години неуморен труд, бях пренебрегната без никаква основателна причина, само защото имам различна сексуална ориентация. В този момент изпаднах в много дълбока депресия."

2.Леонардо ди Каприо (Обсесивно-компулсивно разстройство)

Лео страда от ОКР от дете и при снимките на The Aviator” проблемите му се съживили:

"Спомням си как гримьорът и асистентът му се опитваха да ме успокоят. Не можех да спра да правя едно и също, отне им много време да ме накарат да отида на снимачната площадка. Беше ми много трудно да се отърва от чувството за тревожност, докато снимахме филма и дори след това. Все още не мога да се преборя със заболяването си."

3.Дж.К.Роулинг (Депресия)

"Никога не съм се срамувала да призная, когато съм в депресия. Защо трябва да се притеснявам от това? Преживяла съм толкова много, когато съм била в разклатено душевно състояние. Дори съм горда от това, с което съм се справила."

4.Хейдън Пенетиър (Следродилна депресия)

"Тук има много недоразумения. Повечето хора мислят, че не съществува такова нещо като „Следродилна депресия“, но не са прави. Не, това не са само бушуващи хормони и наистина е много болезнено и стряскащо. Жената, която минава през следродилна депресия, трябва да бъде много обичана и подкрепяна, за да може да се възстанови."

5.Кари Фишър (Биполярно разстройство тип 1)

"Понякога просто ти се иска да си съвършено друг човек, но си заклещен в себе си. Случвало ми се е в най-тежките ми кризи да говоря 8 часа по телефона. Просто на моменти изреченията ми не са логични, не мога да спя, не знам къде съм, всичко се случва много бързо."

6.Брад Пит (Депресия)

"Преди много често ми се налагаше да се боря с дълбоката си депресия. За щастие сега съм добре. Когато страдаш от подобно заболяване, е важно да осъзнаеш кой си, за да можеш да се справиш.

7.Адам Ливайн (Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност)

"Не бях изненадан, когато ми поставиха тази диагноза, защото в училище имах много проблеми върху фокусирането на вниманието. Все още не мога да се справя с този проблем, понякога просто не мога да си задържа вниманието на едно място, колкото и усилия да полагам.“

8.Деми Ловато (Биполярно разстройство)

"Спомням си как седях с мениджъра си и си говорехме за проблемите, с които ми се е налагало да се справям. Много се чудех дали да споделя за психическото си заболяване и за престоя си в болница, или просто да го премълча. В крайна сметка реших да разкажа за проблема си, за да подкрепя и други, които страдат от биполярно разстройство да потърсят помощ.

9.Джим Кери (Депресия)

"Много дълго време бях на Прозак, който трябваше да ми помогне и успя за известно време, но не можеш да се избавиш завинаги от депресията, докато сам не осъзнаеш, че всичко е наред.

10.Елтън Джон (Булимия)

"Осъзнавах, че колкото по-бързо потърся помощ, толкова по-бързо ще се оправя. Бях твърдо решен да се преборя с проблема си. Също така се чувствам много добре, че споделих страданието си със света.

11.Анджелина Джоли (Депресия)

"Сякаш бях попаднала в някаква черна дупка, от която нямаше изход. Дори нямах сили и желание да ставам сутрин, трябваше ми помощ, за да бъда активна отново.

12.Гуинет Полтроу (Следродилна депресия)

"Беше ужнасно! След първото си раждане бях на седмото небе, но след второто изпаднах в много дълбока депресия и не можех да разбера защо е така. Чувствах се като лоша майка и много, много лош човек.

13.Катрин Зита – Джоунс (Биполярно разстройство тип 2)

"Никога не съм искала да споделям този си проблем. От друга страна знам, че не само аз страдам от това заболяване и че говорейки за него, ще помогна на много други хора.

снимки: boredpanda.com,fullhdpictures.com,usatoday.comindependent.co.uk,newsweek.com

Последно от woman.bg