В секса важи олимпийското правило, че не е важна победата, а самото участие. Но ако наградата е най-страхотният оргазъм, който можеш да си представиш, тогава всички искаме да сме победители!

От мъжка гледна точка по-лесно от това да пресечеш финалната права няма. В това отношение природата наистина не го е измислила като хората – докато ние, жените, по време на секс драпаме със зъби и нокти към заветното О, мъжете правят същото, но само за да изкарат по-дълго. Добрата новина е, че има малки трикчета, с чиято помощ можеш да достигнеш върха много по-лесно. И нали знаеш – съвършенството се постига с практиката!

Стъпка 1

Намери удобна позиция за краката си

Знаеш ли, че това дали ще получиш оргазъм, или не, има пряка връзка с позицията на краката ти по време на секс? Някои мацки свършват по-лесно когато краката им са широко отворени, на други им е по-хубаво, когато са със събрани крака. Всичко зависи от „опита” на тялото ти и от това как са били разположени първия път, когато си открила света на сексуалното удоволствие. Тялото ти си има своите предпочитания и когато е наясно с това какво му харесва, то се придържа към тях. Остава да откриеш и кое разположение на краката ти работи в твоя полза.

Стъпка 2

Открий любимата си поза

Не си мисли, че задължително трябва да опиташ всяка поза от Кама Сутра. Много жени откриват, че им е по-лесно да достигнат оргазъм в определена поза – някои предпочитат да са отдолу, други – отгоре, трети пък на задна и т.н. За съжаление няма една универсална поза, която да гарантира фойерверки за всички ни, така че ако още не си открила своята, сега е моментът с твоя човек да го ударите на експерименти!

Стъпка 3

Дишай

Физически погледнато оргазмът се състои от серия ритмични съкращения на мускулите. За тази цел обаче на тях им трябва достатъчно количество кислород. Не прави грешката да задържаш дъха си, когато усетиш, че финалът е близо, защото така лишаваш мускулите си от кислорода и удоволствието ще се изплъзне между пръстите ти.

Четете още: 6 необичайни неща, които влияят на секса

Стъпка 4

Движи се

Много жени имат грешна представа за това как се случва оргазмът и очакват да свършат докато си лежат неподвижно, а мъжът върши цялата работа. Включи се в екшъна и се опитай да не мислиш за това дали ще свършиш, или не, защото така ще отдалечиш голямото О още повече. Раздвижи таза си за още по-голямо удоволствие. Ако пък се чувстваш малко скована, можеш да се запишеш на уроци по бели денс – там със сигурност ще научиш движения, които после ще можеш да повториш и в хоризонтално положение.

Стъпка 5

Симулирай… мъничко

Жените, които симулират оргазъм, често са обвинявани, че лъжат и мамят партньорите си. И все пак ако малко преувеличиш собственото си удоволствие, това може да ти помогне да се възбудиш още повече и да скъсиш финалната права. Така че защо още си мълчиш?

Стъпка 6

Накарай го да говори

Възбудата не е само физическо състояние, тя е свързана и с емоциите, които изпитваш. Така че защо не накараш гаджето ти да използва силата на думите, за да те накара да се гърчиш от удоволствие? На всеки човек различни думи действат възбуждащо, затова пробвайте различни неща. Нека по време на секс той шепне нещо в ухото ти – нежно обяснение в любов или пък мръсни думички – а ти сама ще разбереш кое разпалва кръвта ти най-силно.

Стъпка 7

Определи ритъма

Всеки си има собствени предпочитания за достигане на оргазъм – едни харесват бавните равномерни движения, докато други предпочитат бързите тласъци. Обясни на партньора си какво искаш ти – може и да ти се струва странно да говориш за това, но така той може да си мисли, че неговият ритъм ти допада, а всъщност да е на светлинни години от твоето темпо. Използвай положителен подход и му кажи какво ти харесва, вместо да го критикуваш.

Четете още: Най-нетърпимите мъже според зодията им

Стъпка 8

Не забравяй клиторната стимулация

Според скорошно изследване във Великобритания само 30% от жените твърдят, че са имали вагинален оргазъм. Половината от тях пък признали, че са свършили с помощта на допълнителна клиторна стимулация. Тя е особено важна за женския оргазъм и ако твоят човек не го осъзнава, намери начин да го образоваш малко по анатомия. Няма причина да пропускаш цялото удоволствие от секса заради неговите пропуски.

Стъпка 9

Накарай го да обърне внимание на гърдите ти

Пробвай този вид стимулация, който се оказва доста ефективен – накарай партньора си да целува и гали гърдите ти и да обърне специално внимание на зърната ти. По този начин в кръвта се отделя хормонът окситоцин, който е отговорен за съкращаването на вагиналните мускули по време на оргазъм. Тази техника можеш да приложиш и върху твоя човек – той ще се възбуди много по-бързо ако правиш кръгове с език около зърната му.

Стъпка 10

Тренирай мускулите си там долу

Вече уточнихме, че оргазмът е серия съкращавания на вагиналните мускули, но ако те не са във форма, ще им бъде трудно да реагират на сексуалната стимулация. Хубавото е, че можеш да правиш упражнения, за да ги стегнеш по всяко време и на всяко място, без никой да разбере. Прави упражненията на Кегел, като свиваш и отпускаш мускулите на тазовото си дъно – тези, които свиваш, когато ти се ходи по малка нужда.

Стъпка 11

Фантазирай

Няма нищо лошо в това да разиграваш еротични сценарии в главата си не само по време на секс, но и по всяко време на деня. Така се настройваш на подходящата вълна (нали знаеш, че при нас жените важи правилото, че най-ерогенната зона се намира между ушите ни). Ако не си свикнала да фантазираш, се насочи към някой еротичен роман (препоръчваме ти „Петдесет нюанса сиво”), който да прочетеш сама или заедно с половинката си.

Стъпка 12

Забавлявай се сама

Жени, които успяват да свършат докато се самозадоволяват, много по-бързо достигат до оргазъм и с партньора си. Затова не забравяй от време на време сама да си доставяш удоволствие в името на по-задоволителния секс с твоя човек. Ами така де, ако сама не знаеш къде и как да се докоснеш, няма как да обясниш на някого другиго. Поиграй си с някой клиторен стимулатор – такава играчка няма да накара любимия ти да се чувства застрашен и дори може да го накара да се присъедини към купона.

Източник: bliasak.bg