Известната блогърка Кариса Ансел е написала интересна статия за възпитанието на малките госпожици. Съветите й станаха невероятно популярни в интернет. Представяме ви 12 правила, които трябва да знае всяка майка на малко момиченце:

"Да възпиташ момиче е тежка задача, както и възпитанието на деца като цяло. Моята дъщеря е на осем години, още малко и ще навлезе в света на тинейджърите. Това малко ме плаши, което е нормално, защото ние, родителите не можем да предпазим децата си от всички трудности на тази възраст. Но именно през първите години можем да заложим в дъщерите си качествата, които ще им помогнат да израснат силни и независими. Мислейки за това, формулирах няколко правила за майките на момиченца.

1. Вашите гримове сега са и нейни гримове

Дъщеря ми много обича да си играе с гримовете ми. С времето трябва да я науча, че колкото по-малко грим носи, толкова по-добре, но засега всичко е просто за забавление.

2. Разкажете на детето за женския месечен цикъл – това е необходимо

Моя работа е да разкажа на дъщеря си цялата истина за моето и нейното тяло. Тя не бива да се притеснява да ме пита за такива неща, трябва да е подготвена за това.

3. Дайте й възможно най-дълго детство

Дъщеря ми се сърди, че все още не може да носи грим, че не може сама да си избира дрехите и че няма свой мобилен телефон. Но моята задача е да не допусна света на възрастните в нейното безгрижно детство.

Снимка: lamblovesfox.com

4. Поддържайте отношенията й с баща й

Дъщеря ви трябва да знае, че има мъж, който я обича. Така в бъдеще няма да си даде сърцето на първия срещнат.

5. Научете я да цени парите

Обяснете на дъщеря си, че ще дойде ден, когато тя няма да зависи от никого. Ще трябва да бъде готова да харчи разумно парите си.

6. Говорете много внимателно за фигурата

Именно от вас зависи как ще възприема дъщеря ви фигурата си в бъдеще. Вие формирате нейния идеал за женска красота. Не говорете пред нея за наднормено тегло, за липса на обем на някои места и за тревогите на жените по тези поводи. Аз уверявам дъщеря си, че тялото й е с най-правилните размери.

7. Защитавайте я и я учете да се защитава сама

Светът има нужда от силни жени. Дъщеря ми знае, че винаги може да разчита на мен, но и че трябва да се опита да се справи сама с проблема, преди да поиска помощта ми.

8. Хвалете дъщеря си за характера й

Не й правете комплименти само за красотата й. Тя трябва да знае, че притежава нещо повече от хубава външност. Казвайте й, че е умна, смела или добра. Това са неща, които няма да изчезнат с времето.

9. Показвайте й допустимите граници в общуването с хората

Помогнете й да разбере, че другите трябва да се отнасят с уважение към нея. Обяснете й какво е лошо, но не на думи, а с действия. Думите се забравят, а вашите постъпки винаги ще й бъдат за пример.

10. Следвайте собствените си мечти

Дъщеря ви ще повярва в мечтите си и ще разбере колко е важно да прави това, което наистина обича, ако й покажете това с личния си пример. Затова аз чета на дъщеря си свои статии, споделям й новини и й разказвам за успехите си. Тя знае, че имам някакви цели и желания, за които работя усилено.

11. Учете я да бъде благоразумна, когато става дума за момчета

Ум, интуиция и доверие към собствените й чувства – научете я и на трите. Нека запомни, че са важни.

12. Обяснете й, че трябва да бъде ценена

Поговорете с нея откровено за връзките между хората, за това какви трябва и какви не трябва да бъдат. Обяснете й какво трябва да виждат околните в нея."

Снимка: www.pklattest.com