1. Преди началото на трапезата, когато всички скучаят, е прието да се изпият едно-две питиета за здраве на младоженците. Използвайте момента, за да проведете дегустация на вина, шампанско и ликьори. Можете да поканите и сомелиер, който да предоставя напитките и да разказва за тях.

2. Няма по-добър начин да изкарате дори и най-срамежливите на дансинга от урока по танци. Поканете инструктор, който да научи гостите ви на основните движения в стиловете суинг, меренге или салса, а защо не и на по-сложни народни хора. Доброто настроение ще е гарантирано.

Четете още: Защо все още нямате партньор в живота?

3. Имате ли любим актьор, политик или певец? Потърсете негов двойник-имитатор и го поканете на сватбата си. Гостите с удоволствие ще се снимат с него, за да публикуват снимките в социалните мрежи.

4. Нека и жените, и мъжете имат предвидени за тях зони, където да водят интересни разговори, докато правят нещо. Например за господата може да има барче с пури, за него ще ви трябва само една маса и няколко стола.

5. Поканете фокусник, гледачка на карти или ясновидка. Така дори и онези, които не се познават помежду си, ще имат общи теми за разговор.

6. Измислете развлечение за децата – подредете отделна зона за игри, сложете екран, на който да се прожектират детски филмчета. Така ще помогнете и на родителите да се отпуснат.

7. Поканете карикатурист, който да рисува гостите. Така ще решите и проблема с подаръците. Само гледайте шаржовете да не са твърде неприятни или подигравателни.

8. Разпечатайте ваша снимка заедно голям формат, налепете я върху парче картон и я нарежете на много части – ще се получи пъзел. Оставете пред всеки гост шепа парчета и пригответе специално място за нареждане на пъзела. Нека гостите ви сглобят отново снимката.

9. Съберете малка колекция весели костюми и реквизит – различни шапки, боа, наметала, големи очила, бутафорни китари и др. Ще видите, че всичко това ще е истински хит на дансинга.

10. Обособете зона, където хората да могат да си поговорят – с мека мебел, тиха приглушена музика и разсеяна светлина. Особено благодарни ще са ви по-възрастните гости – те бързо се уморяват от шума.

11. Запишете дискове с плейлистата, свирила на вашата сватба. Подарете по един на всеки гост, за да си спомня още дълго веселото тържество.

12. Ако след основното тържество планирате да поостанете по-задълго с по-близките си хора, помолете диджея или водещия да обяви, че тържеството върви към края си. И не забравяйте да се сбогувате лично с всеки!

Четете още: Най-красивите булчински рокли на сезона