Всеки обича белите пясъчни плажове, къпещи се в кристални тюркоазени води, но не всеки има възможност да

За съжаление ще трябва да почакаме още няколко месеца до лятото и единственото, което ни остава е да отделим миг от мрачния ден, за да се стоплим с мечти и спомени за тези удивителни творения на природата.

Лафинг Бърд Кай, Белиз

Този островен национален парк е любима локация за гмуркачите. Лафинг Бърд Кай е най-южният остров в бариерният риф на Белиз и е пълен с колоритен морски живот и корали. На самият остров няма място за престой, но пък е перфектен за романтична нощ на плажа.

Бел Маре, остров Мавриций

Мавриций е мечта сам по себе си, но плажът Бел Маре е всичко, което бихте очаквали. Единственият проблем е, че уикендите тук са натоварени, но ако го посетите през седмицата, ще може да му се насладите пълноценно.

Тулум, Мексико

Това екзотично кътче често оглавява класациите на любителите на плажове. Кристално бял пясък и тюркоазени води за каквито не сте и мечтали. Екзотиката се допълва от зашеметяващи майски руини и предлага бягство от реалността в света на приказките.

Ботъм Бей, Барбадос

Този рай на Карибите ще ви омае с привидно спокойния си характер. Прекрасни вълни се разливат върху кристалния пясък. Понякога обаче външният вид лъже и тук е по-добро място за снимки и пикник, отколкото за плуване, поради силното морско течение.

Плажът на Сън Айлънд, Малдиви

Няма как да не споменем и Малдивите. Достъпът до този плаж е само за членове, но си струва допълнителните разходи. Островът принадлежи на Sun Island Resort & SPA – идилия от тюркоаз и кацнали над водата бунгала и определено е сред мечтаните дестинации за младоженците.

Четете още: Красивият гняв на природата