Продължение на I част

Салатени лалета

Ще ви трябват твърди продълговати домати и зелен лук или чесън. Разрежете доматите на четири свързани листенца като лалета и внимателно извадете сърцевината с малка лъжичка. Напълнете „цветовете“ с гъста салата по ваш избор – може да е руска салата, гъста снежанка или подправена извара. Подредете доматите като букет в чиния и украсете със стръкове зелен лук или чесън.



Детска великденска закуска

Изрежете във филия овал, наподобяващ яйце. Сложете филията в загрят тиган с малко олио и залейте изрязаната дупка с разбито яйце (с подправки по ваш избор). Пържете до готовност. Когато яйцето поизстине, украсете го с кетчуп. Детето ви със сигурност ще се зарадва много на такава празнична закуска.



Салата-зайче

Подредете гъста млечна или майонезена салата по ваш избор във формата на зайче – постарайте се да има муцунка, крачета и опашле. Най-добре ще изглежда, ако салатата е с бял цвят. Поръсете отгоре с настъргано сирене. Направете очи от маслини и уши от малки листа китайско зеле.


Украса за салата във вид на кокичета

Сигурно сте предвидили салата за празничната трапеза? Оформете блюдото, поръсете обилно с настъргано сирене и украсете с кокичета от зелен лук и репички (може и китайска ряпа).



Ордьовър желирани яйца

Идеалното предястие за празника, а и не се приготвя трудно. Пробийте дупки отгоре и отдолу в яйцата и издухайте съдържанието. Измийте черупките. Залепете долната дупка с тиксо и сипете през горната грах, царевица, парченца моркови, нарязани рачешки рулца. Накрая пъхнете и стръкчета копър или магданоз. Запълнете черупките с пилешки или зеленчуков бульон, в който сте добавили желатин. Оставете ги в хладилник да застине желето, след което обелете внимателно. Украсете с листа маруля или друга зеленина.

Споделете какъв е хранителният ви режим и спечелете награди от Jamieson