Автор
Woman.bg

11 начина да премахнете торбичките под очите

Предлагаме ви 11 начина бързо да се отървете от торбичките и тъмните кръгове под очите.


1. За да нямате отоци и торбички под очите сутрин, не пийте много вода преди лягане.

2. Един от основните причинители на торбички и кръгове под очите е липсата на сън. Старайте се да спите по 8 часа на денонощие.

3. Често тъмните кръгове се дължат на недостиг на витамин С. Ако пиете витамини или прясно изстискан портокалов сок сутрин, ще решите проблема.

4. Много хора знаят, че кубчетата лед могат да отстранят тъмните кръгове и торбичките под очите сутрин. За кубчетата ползвайте минерална вода и настойка от лайка. Този метод не само ще ви направи по-красиви, но и ще ви помогне да се събудите.

5. Картофите може да са вредни за фигурата, но ако се ползват за козметични цели, са много полезни. Нарежете тънки кръгчета суров картоф и ги сложете като компрес на очите за 20-25 минути.

6. Има и различни маски за очи на козметични фирми. Маските се поставят под очите и за половин час премахват както тъмните кръгове, така и торбичките. Ако правите процедурата поне веднъж седмично, положителният ефект ще се натрупа.

Четете още: Какво трябва да знаете преди да си изправите косата


7. Много кремове, гелове и лосиони за около очите се продават със специален метален апликатор, с чиято помощ ще нанесете равномерно средството и ще охладите кожата.

8. Не нанасяйте околоочния крем на горния клепач – иначе рискувате да се събудите подпухнали.

9. Дойде ред и на най-популярното средство – нарязана на тънки кръгчета краставица.

10. Ако пиете чай сутрин заедно с половинката си, изстискайте използваните пакетчета и ги сложете под очите си за 15 минути.

11. Не забравяйте коректора – ако нищо от посочните по-горе средства не помогне, нанесете коректор под очите и си запишете час при лекар. Постоянните кръгове и торбички под очите могат да бъдат причинени от заболявания.