Декември винаги е един от най-напрегнатите и динамични месеци от годината. Ако не и най-напрегнатият!

Не само се налага да планирате празничните дни, но също така гоните отчет за свършената работа през годината, срокове по проекти, обсъждате с роднините как точно да организирате честванията и, разбира се, портфейлът ви с всеки изминал ден става все по-тънък.

Четете още: Направете коледен списък с неща, които да свършите

Този период може да е толкова изтощителен, че да забравим колко забавен е коледният сезон! Не позволявайте стресът да ви победи и да изпуснете възможността да преживеете максимално добре празниците.

Ако искате да имате страхотен месец декември, представяме ви 10 неща, които задължително да направите преди Бъдни вечер.

1. Организирайте парти с приятели

Можете да съберете много хора на едно място или пък само най-добрите си приятели. Важното е да отпразнувате коледните празници по начин, който ви сплотява с най-близките ви хора.

2. Направете нещо празнично с дете

Когато усещате, че губите коледния дух, направете нещо празнично с малко дете. Децата обожават празниците – тяхното въодушевление и ентусиазъм са заразителни. Вземете детето си или племеника си, заведете го на някое празнично място или пък просто на прожекция на филм. Каквото и да измислите, детето ще ви даде знак, че сте на прав път. Вижте още: 27 семейни традиции, които да започнете тази Коледа

3. Отделете малко време за себе си

Празничните дни покрай Коледа могат да бъдат много напрягащи и в даден момент може да се почувствате пренатоварени. Задължително отделете време за себе си – време, което ще ви помогне да се успокоите и да се отпуснете. Направете нещо, което ви прави щастливи – и то толкова дълго, колкото истински да се отпуснете и съберете мислите си.

4. Дарете

Демекври е перфектният месец, в който да обърнете погледа си към тези, които имат злочестата съдба да живеят в бедност. Може да се включите в доброволчески инициативи или просто да се организирате и да дарите нещо на човек, който се нуждае. Не е задължително да отделяте от времето си отсега до края на живота си. Дори и еднократна помощ е от значение за хората, които са сами по празничните дни.

Дарете в приют за бездомни животни или друга природнозащитна организация

5. Направете пазаруването забавно

За хората, които обичат да пазаруват, празниците са двоен празник. Но напрежението и стресът покрай големите празници, като Бъдни вечер и Коледа, могат да развалят това усещане. Организирайте съвместно пътешествие по магазините с приятели! Не чакайте последния момент, за да извършите нужните покупки на подаръци! Използвайте дните, в които няма толкова хора по магазините, за да си организирате приятно пазаруване, съчетано с релаксираща и топла напитка в любимо кафене.

Вижте останалите 5 неща, които е добре да направите преди празниците - ТУК