Блогърите сякаш се делят на две основни категории – онези, които снимат и онези, които се снимат, с други думи street style bloggers и personal style bloggers.

Не бива да подценявате влиянието им – и двете категории блогъри отдавна вече са се научили да печелят милиони от блоговете си.

Представяме ви десетте най-популярни блога за мода:


Street Style

Скот Шуман/The Sartorialist

Скот Шуман щеше да бъде известен като баща на жанра на уличната фотография, ако не беше Бил Кънингам.

Шуман снима вече от дълги години и може да се похвали с отличен вкус. Той наистина издирва интересно облечени хора по цял свят, от Ню Йорк до Киев, при това увековечава не само най-причудливите аксесоари на сезона, но и някои много лични истории.

Преди Шуман беше официален стрийтстайл-фотограф на Style.com, но сега работи само за собствения си блог. Разправят, че фотографските му услуги струват по-скъпо от тези на Патрик Демаршелие.

Четете още: Най-стилните знаменитости на изминалата седмица

Томи Тон/Jak & Jil

Плътно зад Шуман се е наредил Тон. Томи е официален стрийтстайл-фотограф на две издания едновременно - GQ.com и Style.com – и осигурява отлични материали и за двете.

Фотографът явно е амбициозен, тъй като се старае да прави фотосесии и за списания. В портфолиото му има снимки, направени за Lane Crawford и Russh.

Фил Оу/Street Peeper

Фил Оу е правил какво ли не, преди да създаде Street Pepper – например работил е като сервитьор и дори е писал разкази. Основната идея на блога е да покаже стрийтстайла от цял свят.

В сайта има снимки от Лондон, Токио, Ню Йорк и т.н. Оу е правил фотосесии за Elle и Grazia, а сега е официален фотограф на Vogue.com.

Адам Катц/Le 21eme

Адам Катц твърди, че Le 21eme не е блог за „уличната“ мода, но ние не му вярваме.

Фотографът стана известен благодарение на работата си за W Magazine, правейки фоторепортажи както от популярни „фешън“-градове като Лондон и Париж, но и от оригинални дестинации като Алмати и Киев. Още преди това Адам е правил каталози за Opening Ceremony и е работил като хост в петзвездни хотели.

Янджан Ку/I’m Koo

Ку често се споменава като новата звезда в уличната фотография. Кореецът прави снимки за New York Magazine в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж и води свой блог, наречен I'm Koo.

Фотографът е известен с това, че харесва най-различни образи – той снима както икони на стрийтстайла като Мирослава Дума, така и свежи лица като Маргарет Жанг.

Четете още: Street style отличничка: Джесика Алба

Очаквайте продължение...