Малцина са тези от нас, които не са били нагнати от чувството, че всичко им е омръзнало. В такива моменти нямаме сили за нищо! Иска ни се да се скрием от света. Как може да се преборим с такова настроение?

По правило, „умората от живота” възниква на фона на някакъв нерешим проблем, към който се присъединяват още няколко или много неприятни и вгорчаващи деня ни дреболии. Тогава започва да ни се струва, че нямаме сили за повече и че сме уморени от живота. Именно в този момент е важно да успеем да си помогнем, за да не стигнем до тежки диагнози като депресията или пък престъпването на прага на кабинета на психолога.

1. Отвличайте се от проблема. Понякога е необходимо само да се отдалечите на прилично разстояние от неспокойната ситуация, да се огледате встрани, да отвлечете ума си и ще погледнете по нов начин на проблема. Такова презареждане на „картинката” ще ви зареди

2. Спорт! Физическата активност ни помага да се освободим от „негативните хормони”. Особена способност да повлиява добре нервната система има плуването. Ако сте преизпълнени с нетърпимост и негативизъм, може и да потичате – също помага!

Останалите съвети прочетете ето ТУК!