Автор
Woman.bg

10 странни, но полезни продукта за красота - I част

Докато лятото още не е свършило, пробвайте най-необичайните продукти за разкрасяване! В момента всичките могат да се намерят в он-лайн магазините, но сезонът скоро се сменя, а с него и асортиментът.

Не се знае дали наесен няма да ви се наложи да седите по цели нощи в ebay, дебнейки дали друг фешън-маниак няма да ви отмъкне синьото червило. Така че побързайте!

Силиконово калъфче My Terracotta, Guerlain

http://www.amazon.com/Guerlain-Terracotta-Hydrating-natural-brunettes/dp/B00X5N6ABM/ref=sr_1_1?s=beauty&ie=UTF8&qid=1438329788&sr=1-1&keywords=My+Terracotta%2C+Guerlain

Бронзиращата пудра Terracotta на Guerlain сякаш винаги я е имало. Навремето дори майките ни са я ползвали. Приятно е, че компанията дори не смее да спре продукта от производство, както често се случва с много добри средства - в най-неочаквания момент и без видима причина. През годините Terracotta лекомислено си е сменяла формата, размера, рисунъка и опаковката, дори за един сезон беше must have продукт за мъже. При това обаче нито за миг не изгуби почитателките си и характерния си аромат. Това лято пудрата си позволява нов дързък ход - гардероб от сменяеми силиконови калъфи в различни цветове. Мъжете сигурно ще кажат "ама че глупости", но за дамите е важно пудриерата да е в тон с обувките.


Червило Shine Lipstick, оттенък № 185 Light Blue, Dolce & Gabbana



Небесно-синьото червило беше вписано в лятната колекция грим на марка Summer Shine, посветена на остров Капри. Червилото е с абсолютно същия цвят като кутията на парфюма Light Blue. Впрочем реално погледнато червилото не е толкова скандално. Благодарение на плътната си кремова текстура то изглежда като прозрачен, искрящ и леко сребрист слой.

Стои добре както на бледа, така и на мургава кожа, може да се нанася непосредствено или с връхчетата на пръстите. При това може да се нанесе върху друго червило, за да стане цветът искрящ и студен.

Концентрат Radiance-plus Golden Glow Booster, Clarins

http://www.sephora.com/radiance-plus-golden-glow-booster-P385261

Година след успеха на изкуствения си тен Clarins отново пуска подобен продукт, но този път за тяло. И това е чудесно - той може да ви спаси, докато чакате плажния сезон. Капките лесно се смесват с овлажняващ крем за тяло - просто обърнете флакона и натиснете дъното. Достатъчни ще са от 4 до 6 капки за всеки участък от тялото (ръце, крака, корем и т.н.).

Имайте предвид обаче, че дори и при ползване на най-новите продукти за изкуствен тен трябва първо да вземете душ със скраб, да не ползвате концентрата самостоятелно, да си миете ръцете след нанасянето и да изтърквате внимателно с памучен диск местата, които попиват по-активно пигмента (лакти, пети, китки и глезени).

Репеленти Intelligent Nutrients

http://www.amazon.com/Intelligent-Nutrients-Repellent-Perfume-Serum/dp/B004TGP2HC

Комарите вече няма да ви плашат, низависимо дали се намирате на българското черноморие или в амазонската джунгла. Да, знаем, че повечето репеленти (дори и натуралните такива) миришат меко казано отвратително. За щастие обаче американската фирма Intelligent Nutrients е направила всичко възможно, за да се радвате на лукс и удоволствие дори и в екстремни условия. Спреят и серумът Smart Armor имат сертификат за органичност и са подходящи дори за вегани. При това миришат приятно на мушкато, карамфил, кедър, лемонграс, мента и розмарин - можете да ги ползвате и като парфюм.

Освежител за въздух Post-Poo Drops, Aesop & A.P.C

http://www.aesop.com/fr/packs-and-gifts/home/post-poo-drops.html?___store=fr_en

Това е истинско произведение на изкуството с изрядна доза самоирония. Две марки - козметичната фирма Aesop от Австралия и компанията за мода и дрехи A.P.C. от Франция - са измислили съвместно най-необичайния освежител за въздух за тоалетна. Имената му и на двата езика звучат достатъчно директно и смешно (post-poo на английски и anti-odeur на френски). При това обаче освежителят е изключително ефективен. Достатъчно е след посещение на тоалетната и пускане на водата да капнете няколко капки в тоалетната чиния. Впрочем продуктът мирише на цветя и лимон и има антибактериален ефект.



Очаквайте продължение.