Автор
Woman.bg

10 странни, но ефективни съвета за разкрасяване

Сигурно неведнъж сте чували странни и дори нелепи съвети за поддържане на красотата. Но някои от тях наистина работят.

В тази статия ще ви представим десет доста оригинални начина за разкрасяване, които могат да ви бъдат от полза.

1. За да не изцапате кожата над окото с черно, когато слагате спирала покрийте рисковата зона с пластмасова лъжица. Истински щит срещу неволните припърхвания на клепките!

2. Ако очите ви са подпухнали, сложете им за 10 минути компрес от кръгчета суров картоф.

3. Вместо бърза маска за лице можете да ползвате... лекарството срещу киселини „Pepto Bismol” на Procter&Gamble (предлага се във вид на хапчета или капсули, както и течна емулсия). Това средство разгражда мазнините и киселините в стомаха, затова може да ги унищожи и върху лицето ви, почиствайки вашата кожа. Маската се прави лесно – нанесете 2 супени лъжици „Pepto-Bismol” на лицето си и изчакайте 15-20 минути преди измиване.

Четете още: Перфектни устни през зимата

4. Ако забележите, че в дадена зона се образува целулит, ползвайте на нея утайка от кафе вместо скраб. Твърдите частици ще почистят кожата от мъртви клетки, а кофеинът ще стимулира образуването на здрава тъкан.

5. Вместо маска за коса можете да ползвате... най-обикновена майонеза без добавки. Втрийте я в косата и я оставете да действа 20 минути. Можете междувременно дори да затоплите косата със сешоар за подсилване на ефекта. Влизащите в състава на майонезата яйца съдържат антиоксиданти и аминокиселини, които подхранват косъма.

6. Ако лакът ви за нокти става на мехурчета при изсъхване, съхранявайте го в хладилник. Така той ще се нанася равномерно на нокътя и ще изсъхва гладко.

7. Звучи невероятно, но антихистаминовите препарати (против алергия) ще ви помогнат да премахнете зачервяването на лицето след усилена тренировка във фитнеса.

Четете още: Супер секси грим

8. Новите обувки ви правят мазоли, но непременно трябва да ги обуете? Намажете всички „проблемни“ места с вазелин, преди да се обуете. Така ще намалите триенето между кожата и обувката.

9. Лакът с брокат се трие много трудно? Наложете на нокътя памук, напоен с лакочистител и увийте отгоре с домакинско фолио. След 5 минути лакът ще се отстрани без проблем.

10. Ако не ви остава време да дочакате лакът ви да изсъхне, задръжте пръстите си в студена вода за 3 минути. Лакът ще стегне много по-бързо!