1. Децата се смеят средно по 400 пъти на ден, за сметка на възрастните, които го правят едва по шест пъти.

2. Силният смях кара тялото ни използва над 100 мускула, като само 17 от тях са на лицето.

3. Десет минути постоянен смях изгаря около 50 калории.

4. Смехът доказано укрепва имунната система. Той се бори с хормона на стреса – кортизол, а мозъкът и белите дробове получават допълнително кислород.

Четете още: Смях: Полицай бройка Ким Кардашиян

5. Смехът предизвиква същата еуфория като секса. Чрез него и вибрациите, които създава в белите дробове, трахеята, диафрагмата и част от другите вътрешни органи биват приятно масажирани.

6. Смехът привлича! Изследвания не спират да доказват, че усмихнатите хора привличат срещуположния пол като магнит.

Четете още: Знаци, че е хлътнал по вас... Много!

7. Според британския психолог д-р Дейвид Луис едва 20% от нещата, които ни разсмиват, се дължат на шега. Това, което ни разсмива най-много, са клюките и злорадството.

8. Една усмивка може да накара човек да се почувства по-щастлив от миг, прекаран с шоколад в ръка, секс с любимия или спечелването на пари.

Четете още: Да си умреш от смях с тези четиризнаци

9. Искате ли да ви разкажем най-смешният виц на света? Британският психолог Ричард Уисман решава да открие кой е най-популярният виц. За целта пуска в интернет 40 000 вица и ги разпространява сред 500 000 души от 70 страни, които да гласуват за най-смешния от тях. Победителят изненадва дори и психолозите. Ето го и вица: „Двама ловци се разхождат в гората. Изведнъж единият припада. Първият веднага звъни на линейка: “Ало, мисля, че приятелят ми е мъртъв! Какво да направя?“ От Спешна помощ отговарят: „Запазете спокойствие, господине. Първо трябва да се уверите, че наистина е умрял!“ Чува се изстрел. Ловецът: „Готово. А сега какво?“

10. Според проучване на сайта badoo.com най-смешните хора в света са...американците. Тяхното чувство за хумор е най-популярно и се разбира от най-много хора. Българите се нареждат някъде след англичаните, а на последно място са германците. Според проучването те са смятани за една от най-скучните нации.



Източник: Joy