Разводът се оказва изненада само за две жени от дванадесет. За да не ви изненадат неприятно с репликата „Нека се разведем“, ви съветваме да обърнете внимание на 10 признака на разпадащия се брак.

1. Не искате да имате деца

Годините минават, на вас ви харесва да бъдете заедно, но вие или съпругът ви все не се решавате да повдигнете въпроса за това да имате деца. По правило за това първа се замисля жената. Ако това желание изглежда неосъществимо с настоящия партньор, има голяма вероятност да се разведете скоро.

Четете още: От секса не се отслабва!

2. Карате се за дреболии

Разхвърляни чорапи, небрежно захвърлена опаковка от вафла, купени салфетки с неподходящ цвят – понякога дори такива дреболии могат да станат причина за скандал. Ако гръмките ви бурни кавги най-често се случват без никакво сериозно основание, време е да се позамислите. При такива спорове се изтъкват и минали обиди, партньорите сипят обвинения един по друг... Още една-две караници и може да поискате да се разведете.

3. Проблеми със секса

Сексът е престанал да бъде редовен? Ако причината е вашето нежелание, помислете каква е причината за него. Може би просто любовната искра е угаснала? Интимният живот сближава партньорите. Ако по ваша инициатива такъв липсва – за какво е нужен този брак? Ако пък този, когото постоянно „го боли глава“ е мъжът, това също може да стане причина за скорошна раздяла. Всяка една жена иска да се чувства желана.

Но признак за наближаващия развод може да бъде и твърде честият секс. Понякога точно преди раздялата интимният живот между партньорите става по-бурен. Според психолозите причина за това е чувството за вина, което двамата се опитват да изкупят чрез секс.

4. Често мислите за други мъже

Реалната изневяра е напълно ясна причина за раздяла, както и една от най-често срещаните. Но може да има и флиртове, както и въображаема изневяра, будеща чувство за вина. Жената понякога се чувства непълноценна и виновна пред съпруга си дори само за това, че изглежда добре. Случва се съпругът сам да провокира партньорката си да се поддържа и облича добре, а след съвместни появи на светски събития да я унижава и да я обвинява, че е „уличница“. Ако нещо такова се случва във вашата връзка, скоро сигурно ще поискате развод.

5. Престанали сте да си водите задушевни разговори

Ако почти не си говорите или диалозите ви се свеждат до обсъждане на дребни битови проблеми, много е вероятно скоро да се разведете. Понякога дори в разговори за децата съпрузите отбиват номера със сухи фрази, спират да споделят проблемите и емоциите си. Това е сериозен повод да се замислите дали връзката ви не се е изчерпала вече.

6. Все ви е тая какво ще си помисли мъжът ви за вас

Както е казала френската писателка Ан-Софи Брасм, „Има нещо по-лошо от презрението и това е безразличието“. Равнодушието убива и може да съсипе всеки един брак. Дребните спорове в семейството трябва да бъдат емоционални, подобни избухвания дават отдушник на негативните чувства. Ако на един от партньорите му е безразлично какво мисли другият, може би е време да се разделите.

Четете още: Афродизиак в менюто

7. Постоянно искате да избягате от вкъщи

На младини повечето хора изпитват желание да избягат от вкъщи, да станат независими и самостоятелни. Подобни чувства може да изпитва и единият от съпрузите. Ако не ви се стои вкъщи, ако отбягвате да прекарвате свободното си време с партньора и предпочитате да се заемете с работа, с някое хоби или с обществена дейност, възможно е скоро да се разведете. Причина за подобно поведение може да е изчерпването на вътрешните сили, когато въпреки всички положителни страни на брака се чувствате уморени физически и психически.

8. Лесно прибягвате до обиди и оскърбления

Караниците са нещо нормално, но ако партньорите бързо стигат до сарказъм, обвинения и лични обиди, това е опасно. Унизителното отношение на партньора оставя неизгладим спомен, който се съживява при всеки следващ спор. Тогава семейният живот се превръща в игра на отмъщение, което разбира се не може да доведе до нищо добро.

9. Вие не харесвате „глупавите“ му увлечения

Риболов, хокей, компютърни игри – всичките увлечения на партньора ви дразнят? Ако жената не приема дадено увлечение на мъжа, което той цени, може да се стигне до момента, когато на партньора му е по-лесно да се откаже от жена си, отколкото от заниманията си. Съпругът трябва да получава подкрепа и разбиране в семейството.

10. Мъжът ви изведнъж е станал „идеален съпруг“

Партньорът ви е станал по-спокоен, търпелив и щастлив, независимо от вашето настроение или поведение? Бъдете готови за най-лошото. Възможно е той вече да е решил да се разведе с вас. Ако дълго време отношенията ви са били напрегнати, но после без видима причина мъжът е започнал да се държи идеално, възможно е един ден да отиде за хляб и да не се върне. Ще получите известието за бракоразводното дело от адвоката му.

Четете още: Какво ли влагат мъжете в целувката?