„Време ти е да се задомиш!“, „Кога най-сетне ще се ожените?“ - близките ни имат навика да задават подобни въпроси, независимо от това дали имаме постоянен партньор от пет месеца или от пет години.

Кога всъщност „ни е време“ да се омъжим наистина? Представяме ви десет признака, че е дошъл моментът да поемете по пътя към олтара.

В повечето случаи хората взимат решението да се оженят в момента, когато връзката между тях е в разцвета си. За това свидетелстват 8 от 10-те признака, продиктувани от психолог. Прочетете ги внимателно – може би наистина ви е време да се омъжите.

1. Вместо „аз“ все по-често казвате „ние“

Усещате се, че искате да прекарате с любимия си не един месец, а цяла година или направо цял живот. Мислите оптимистично за бъдещето, правите си дългосрочни планове и отдавна дори наум казвате „ние“ вместо „аз“. И да – приятелките ви вече ви намират за скучна, сега в петък вечер с удоволствие печете кекс на любимия си, вместо да танцувате в дискотеката с чаша „мохито“ в ръка. Май ви е време да се омъжите!

2. Почти всичките ви приятелки са вече омъжени или се готвят за сватба

Вече знаете всички сватбени церемонии и обичаи, можете „на око“ да прецените къде точно ще падне булчинският букет, а ако водещият на тържеството се запъне, можете лесно да му суфлирате? Явно повечето ви приятелки вече са се омъжили и като гост на сватбите им сте научили приблизителните тарифи на сватбените услуги и примерния списък на идеалните хотели. Мислите, че тази информация се е запечатала в ума ви просто така? Не! Може да не си го признавате, но подсъзнателно отдавна вече мечтаете да станете булка.

3. Той знае всичко за вас... или почти всичко

Вие споделяте с партньора си всичките си емоции и терзания, а той ви слуша внимателно. Затова знае, че имате алергия от фъстъци, че Джъд Лоу е вашата звездна тръпка и че под името „Оля цветя“ в телефонната ви книга е записана приятелката ви от курса по йога, която носи пъстър хавайски панталон.

Четете още: От секса не се отслабва!


4. Постоянно комуникирате

Съобщения в социалните мрежи, разговори в скайп и безкрайни приказки по телефона... Съветвате се с любимия си за абсолютно всичко, от глобални ексзистенциални проблеми до избора на прах за пране. Сам по себе си този признак може да не показва, че искате да се омъжите именно за този човек, но безпогрешно показва, че мнението на партньора е важно за вас.

5. Често си говорите с родителите му

За вас отдавна вече е нещо нормално да отидете през уикенда да помогнете на възрастните му родители или да звъннете на майка му, за да я питате за някоя рецепта. Може би защото сте осъзнали, че сближаването с роднините на партньора не само укрепва връзката, но и помага да разберете по-добре любимия си. Освен това ако той ви позволи да се сближите толкова със семейството му, най-вероятно няма нищо против и вие да станете част от него скоро.

Четете още: Повторете първия път!


6. Интимните ви отношения са станали стабилни

Вече сте пробвали много неща в леглото с партньора си, двамата познавате добре почти всички предпочитания и навици на другия. Затова той е наясно, че след караница с майка си не желаете и да чувате за секс, а вие знаете не само ерогенните му зони, но и слабите му места. Стабилният секс според психолозите е много важен показател за съвместимост – дискомфортът, срамът и напрегнатите отношения в интимната сфера могат да съсипят дори и най-хубавата връзка.

7. Вие му вярвате

Той закъснява да се прибере вечер? Задържали са го на работа. Жена се обажда да го търси по телефона? Негова бивша съученичка е. Подобни обяснения не ви звучат съмнително и не пораждат дори лека ревност у вас. Защо? Защото имате пълно доверие на партньора си. А това според психолозите е чудесна основа за изграждането на щастливо семейство.

8. Ходили сте заедно на почивка

Един-два пъти сте ходили заедно на курорт или поне на село и нито едно от пътуванията не е било помрачено от скандали и караници. Разбирате се добре, уважавате личното пространство на другия, съобразявате се с желанията един на друг. Без тези нюанси щастливият брак е невъзможен. Ако обаче вече сте постигнали тази хармония помежду си, може би е време за сватба?

9. Вие отговорно изпълнявате поръчения един за друг

Ходене на гости на бабите, поливане на зеленчуковата му/й градина на село, наглеждане на апартамента по време на командировка, купуване на пуловер за бащата на партньора, оформяне на документи – ако успявате да правите всичко това заедно и без напрежение, може би е време да се ожените.

10. Вие сте живели заедно

Няма значение за колко време – за една седмица, докато родителите му са на почивка, или пък за една година в квартира под наем. Важното е да умеете заедно да решавате битовите проблеми и околните да ви възприемат безусловно като влюбена двойка.

Четете още: Глупости, които правим от любов