Дори ако ходите всеки ден на фитнес и се стараете да се храните здравословно, не изпускайте шансовете си да изгорите още малко калории. Повечето препоръчани по-долу начини са не само полезни за фигурата, но и приятни.

Карайте колело

Когато времето го позволява, карайте колело. Можете да отидете с него до супермаркета или пък на гости на приятели. Колко калории изгаря колелото? За 15 минути каране в умерено темпо ще изгорите 102 ккал. Така че въртете смело педалите!

Разхождайте се преди закуска

Не бързайте да седнете на масата веднага след ставане. По-добре се поразходете до някое кафене и закусвайте там. Според диетолозите нищо не пришпорва метаболизма по-добре от сутрешната разходка на гладно. 20 минути ходене ще ви отърват от 105 ккал.

Ползвайте стълбите

Забравете за асансьорите и ескалаторите. Ползвайте стълбите при всяка възможност. При изкачване ще горите по 10 ккал в минута, а при слизане 3 ккал в минута. Ако живеете на 10-ия етаж, можете спокойно да намалите посещенията си във фитнеса.

Смейте се по-често

Научните изследвания доказват, че за една минута искрен смях изгаряте 1.3 ккал. Оказва се, че гледането на комедиен сериал вечер не е чак толкова безполезно занимание, стига разбира се да не сядате пред телевизора с чипс или сандвич в ръка.

Четете още: Житният режим на Петър Дънов

Не сядайте


Можете да горите калории, дори докато чакате реда си при зъболекаря или говорите по телефона. Разбира се по-удобно ще е да седнете, но пък ще е къде по-полезно да се разхождате бавно или просто да стоите прави.

Яжте повече подправки

Всеки знае, че подправките могат да превърната скучната диетична храна в интересно и изискано ястие. Освен това много подправки ускоряват метаболизма. Например лютият червен пипер повишава телесната температура, карайки тялото да изгаря повече калории.

Забавлявайте се по мъжки

Боулинг, билярд, риболов... Следващия път, когато любимият ви покани да го съпроводите при мъжките му развлечения, не бързайте да му отказвате. Всяко едно от тези уж достатъчно спокойни забавления изгаря по 100 ккал в час.

Повече любов

Една страстна целувка изгаря 6.4 ккал. 20 минути секс се равняват на 20 минути тичане. Достатъчно силни аргументи, за да прекарвате повече време с любимия си.

Пазарувайте

При обикаляне по магазините калориите се топят като сладолед на слънце. Използвайки крачкомер, учените са установили, че за един час в мола жената изминава минимум 2.5 км. пеша. Това е полезно за фигурата, но може да нанесе сериозен удар на семейния бюджет.

Четете още: От тях огладняваме повече!

Водни процедури

Още един приятен начин да изгорите калории. Сауната е изключително полезна за здравето. За изпаряването на всеки грам пот организмът изгаря над 80 ккал. Ако ходите редовно на сауна, метаболизмът ви видимо ще се ускори, а с потта ще изхвърлите от тялото си вредните токсини.