Нищо не може да се сравни със спокойната почивка на красива веранда по залез слънце, с поглед, зареян в океанските вълни. Особено след студените месеци, които очакваме с нетърпение да свършат!

Представяме ви десет такива местенца, които със сигурност ще ви очароват, защото са истинско въплъщение на мечтите.

Модерни и класически

Четете още: Най-романтичните градове в Европа

Някои сигурно се чудят доколко комфортно биха се чувствали на подобна разкошна веранда през есенните и зимните студове. Но ако къщата ви се намира в един от най-красивите райони на Флорида, няма за какво да се притесняване! Верандата и стилният открит хол са разположени на пясъка, огрени са от слънчева светлина и предлагат невероятна гледка.

Четете още: 10 от най-красивите български градове

Тъй като терасата опасва цялата къща, на нея има достатъчно място за трапезна маса и уютна кушетка, на която да подремвате следобед или да се наслаждавате на залеза. Верандата е проектирана така, че да създава илюзията, че къщата плува във водата.



Но не е задължително верандата да се носи над вълните – дори и „земните“ тераси са достатъчно очарователни, ако се отличават със стилен дизайн. В случая тук преобладава сивият цвят, разнообразен с черни детайли. На тавана има вентилатори, които да ви разхлаждат в летните горещини. Стилна и много модерна веранда!



Стъкленият парапет е чудесно решение за веранди и тераси с прекрасен изглед към морето или океана. Тази къща е разположена на скала по такъв начин, че да има място да се построи голяма и красива веранда. Стъкленият парапет не само спира евентуалния вятър, но и отлично допълва модерния минималистичен интериор. Можете да добавите в композицията и голям плажен чадър – цветът му може дори да оживи цялостната гледка.

Релаксиращ плажен стил



Всичко тук е отлично балансирано – размерът на верандата, прекрасният пейзаж и декорът в бяло и светлосиньо, който превръща тази тераса в идеално място за отдих. Кръглата рамка имитира корабен илюминатор, а цветята в саксиите подчертават красотата на композицията и създават домашен уют. Тук интериорът е опростен, тъй като най-големият му плюс е величественият изглед към морето.



Комбинацията от синьо и бяло се смята за класическа и стои естествено във всякакъв интериор. Най-вече в интериора на верандата, от която се открива прекрасен изглед към плажа и океана. Допълнителният цвят е сиво – то ни най-малко не разваля композицията, а напротив, придава й нежност и модерен шик.



Още един вариант. Тук интериорът не е обременен от плажни атрибути, основен елемент в декора на верандата на тази традиционна къща е самата природа наоколо. По стил верандата подхожда идеално на екстериора на сградата, а трапезарията се намира малко под верандата и позволява собствениците на къщата да прекарват по-голямата част от времето си на открито.

Да заложим на пейзажа



При планиране на интериора на верандата не винаги е удачно да предпочетете екстравагантни мебели и декоративни елементи. Ако от площадката се открива прекрасен изглед, бъдете по-скромни. Интериорът на тази веранда е опростен, класически и минималистичен. Един поглед върху нея е достатъчен, за да си представите безгрижна следобедна почивка на брега на морето.



Люлеещият се бял стол и тухленият комин на заден фон създават впечатлението, че тази малка веранда принадлежи на „стария свят“. Но основното й предимство разбира се е прекрасният изглед към океана. Кушетките и плажният чадър в бледо жълто й придават средиземноморски или тропически стил.



Продължаваме тропическата тема с тази веранда, намираща се в Хаваи. Бялото и черното нашепват за модерен стил, докато за осветлението се ползват семпли висящи абажури. Разбира се най-важното тук са топлите вълни и поклащащите се палми, но мебелите за верандата също трябва да бъдат внимателно подбрани.