През април тази година Виктория Бекъм стана на 40 години. Нека си припомним десетте най-големи победи в живота й.

Някои звезди са станали известни, играейки в сериали, други с помощта на успешна филмова роля, а трети са се прославили като участници в поп-група. В случая на Виктория важи третият вариант. След неофициалното разпадане на Spice Girls през 2001 г. хората по света я възприемаха просто като съпругата на футболиста Дейвид Бекъм и нищо повече, но днес Вики е един от най-влиятелните модни дизайнери и се смята за стилна икона. Превръщайки връзката си с Дейвид в търговска марка, тя завоюва сърцата не само на британската публика, но и на американската, а значи вече е прочута в цял свят.

Пош Спайс

Четете още: Защо Виктория продаде дрехите си?

Виктория признава, че все още пази първата си черна рокля на Gucci, която носила като членка на Spice Girls. Понякога дизайнерката си припомня с носталгия времената, когато късите поли и високите токчета са били основен елемент в гардероба й.

Певица и писателка

Четете още: Виктория Бекъм има 13 сватбени пръстена

В началото на 2000-те години Виктория се опитва да продължи музикалната си кариера, но вече в солово изпълнение. Синглите й обаче не намират особена популярност. През 2001 г. звездата издава своята автобиография Learning to Fly, а през 2006 г. и книгата си с модни съвети That Extra Half and Inch: hair, heels and everything in between.

Съпруга на футболист



Виктория и Дейвид са създали съвместно собствена линия дрехи и парфюми dVd. През 2009 г. са се снимали в реклами на бельо на Emporio Armani.

Създателката на пош-боба



През 2007 г. Виктория въвежда модата за нова прическа, станала известна като „пош-боб“. Дългите кичури отпред и късата подстрижка отзад създават обем дори и на мека права коса. Подобни прически са си правили Ева Лонгория, Кейти Холмс и Кийра Найтли.

Американка

През 2007 г. Дейвид подписва договор с американския футболен клуб Los Angeles Galaxy и двойката решава да се премести да живее в САЩ. Виктория се готви старателно за това – изрусява се, открива риалити-шоу за живота в Америка и постоянно се появява на всички възможни светски мероприятия.

Два пъти „спайс“



През 2007 г. Вики вече е станала най-преуспялата бивша членка на Spice Girls. Въпреки това не отказва да се събере отново с колежките си и отива на световно турне с тях.

Звездна приятелка



В САЩ Виктория намира не само нови приятели (в обкръжението й са Ева Лонгория, Кейт Бекинсейл и Дженифър Лопес), но и бъдещи клиенти на своята собствена модна линия Victoria Beckham Collection.

Майка



Виктория и Дейвид неведнъж са се шегували, че няма да се спрат, докато не народят деца за цял футболен отбор. Въпреки това засега имат само четири деца и сякаш нямат намерение да имат пето.

Дизайнерка



През 2008 г. Вики отива на Седмицата на модата в Ню Йорк не като гостенка, а като дизайнер. Колекцията й бива посрещната с възторг от модните критици и приятелите дизайнери. Стилът на самата Виктория по онова време вече е станал по-умерен и спокоен, вместо къси поли и дълбоки деколтета тя носи елегантни строги рокли, вталени жакети и разширяващи се надолу панталони.

Истинска кралица



През 2013 г. звездното семейство се връща в Англия. Същата година BBC Radio 4 включва Вики в списъка на стоте най-влиятелни жени във Великобритания.