От това доколко удобно е подредено бюрото ми може да зависи и вашата продуктивност.

Предлагаме ви 10 начина да преобразите бързо и лесно работното си място и да си създадете добро трудово настроение.

Чаши за канцеларските пособия

Четете още: Полезно за здравето работно място

Канцеларските пособия можете да държите не във високи чаши, а в пирамидки от картонени тръби. Още по-просто ще е да направите конструкцията от готови пластмасови или картонени чаши, облепени с цветна хартия.

Шкаф за принтера

Четете още: Какво хапвате в офиса?

Различните уреди заемат ужасно много място на бюрото и могат да причинят сериозни неудобства. Но има решение – приберете принтера в дълбоко чекмедже и освободете повече място на бюрото си.

Картотека с дискове

Четете още: Google държи на здравословното хранене

Ако сте от хората, които трепетно си пазят колекция от стари дискове, пробвайте да ги подредите. Разпределете дисковете по годините на издаването им и ще можете лесно да ги намирате.

Черна дъска

Вместо да затрупвате работното си място и стените около него с куп залепени и забодени бележки, окачете на стената черна дъска. На нея ще можете лесно да оставяте бележки и да рисувате схеми, без да хабите хартия. Можете да ползвате и бяла дъска за водни маркери.

Бурканчета за дребните предмети



Дребните канцеларски принадлежности могат лесно да се подредят в бурканчета за подправки на специална стойка. Така всичките кламери, кабърчета, магнитчета и ластици винаги ще са ви под ръка и няма да се изгубят.

Стилни чаши за моливи

Ако са ви омръзнали обичайните подставки за моливи и химикалки, можете лесно да си направите нови от подръчни материали. За целта ще ви трябват метални кутии от кафе и боя – акрилна или на спрей.

Джобче за най-необходимите неща

Различните брошури, неизпратени писма и билети – неща, които ще ви потрябват същия ден – е най-добре да стоят на видно място. За целта можете да си направите оригинално джобче от рамка за снимки – то ще стои оригинално и стилно на бюрото ви.

Странични контейнери

Много неща могат да се махнат от бюрото и при това да останат на една ръка разстояние, ако се намират в специални контейнери, закрепени отстрани на бюрото. Можете да използвате консервени кутии, форми за печене и други съдове.

Фото-чаша

Ако искате стените около вас да са празни и чисти, можете да съхранявате снимките и картичките си на друго място. Просто поставете две различни по размер стъклени чаши една в друга и подредете снимките между тях.

Стойка за химикалки от тухла

Една най-обикновена тухла може да стане прекрасна стойка за моливи, химикалки или четки за рисуване. Това е чудесна идея за хората, занимаващи се професионално с изобразително изкуство.