10 начина да направим детската стая универсална
видяна 13082 коментари 12

11 януари 2011 | 12:24

Розовото и синьото ще си останат винаги традиционните цветове за детски стаи, но сега новият хит са универсалните детски стаи.

Стаята на детето ви може да бъде интересна и универсална, ако използвате правилните цветове и декори. Без да бързате си представете какви чувства бихте искали да провокира детската стая.

Тези 10 съвета ще ви помогнат да създадете кътчето, което винаги сте искали за децата си, независимо от пола им.

1. Създайте тема: Темата на детската стая не трябва да се ограничава до коли и цветя. Универсалните теми варират от животни до музикални инструменти. Научете още от ранна възраст децата си какво са формите, да броят и да разпознават цветовете с универсални теми.

  

2. Изберете мебели за в бъдеще: Често купуваме мебели, които са подходящи само за момче или само за момиче. Всъщност е хубаво, нещата, които купуваме за стаята на детето да бъдат подходящи и за дете от противоположния пол, така че да сме подготвени за бъдещето.

3. Универсалните цветове са красиви: Може да се спрете на пастелната гама – сиво зелено, жълто, охра или наситено кафяво, червено и златисто. В универсалните стаи можем да съчетаваме цветове, които се допълват или контрастират. За детайлите може да използваме неутрални нюанси, които лесно дават завършен вид на цялата стая.

  

4. Стилът на мебелите може да бъде разнообразен: Избягвайте мебели с излишна декорация или украса. Мебели с надписи или сложна дърворезба могат да бъдат предпочитани само от единия пол, така че е по-разумно да се спрете на изчистен дизайн, който би се харесал и на момичета, и на момчета.

5. Използвайте стикери за по-разнообразен интериор: Ако обзавеждате детска стая на растящи деца, стикерите за стена са идеални, защото се харесват и от момичетата, и от момчетата, а и не налагат скъпи промени в интериора. Решенията са разнообразни – от любими анимационни герои до игри. Децата могат да избират това, което им харесва и да променят стикерите, докато растат.

6. Завърши стаята с цвят: Ако декорирате стая, която ще се използва и от момиче, и от момче, изберете цвят, които ще се харесва и на двамата.Стая в кафяво може да има завършващи оттенъци в ябълково зелено за момчетата и светло пастелено залено за момичетата. Една стая може да има изразена индивидуалност и пак да създава усешане за цялост.

   

7. Попитайте по-големите деца за мнение: Универсалните стаи не са само за по-малките деца. По-големите и тийнейджърите, които дори и да не делят стая с по-малък брат или сестра, може да са надрастнали типичните цветни мотиви. Попитайте вашите тийнейджъри какви цветове харесват. Ще се изненадате, че по-големите деца харесват оранжево и лилаво, а те са също универсални!

8. Мултифункционални стаи: Ако детето ви ползва стая, която се ползва като офис или помещение с различни функции, универсалните цветове ще помогнат да мястото да изглежда завършено. Използвайте неутрални пастелни цветове като кафяво, охра, жълто и зелено. Натурални цветове създават усещане за цялост.

    

9. Изберете вдъхновяващ мотив: Случвало ли ви се е да намерите завивка или произведение на изкуството, чиито цветове толкова много харесвате, но не знаете как да го впишете в обстановката? Ако искате да направите универсална детска стая, ще можете да черпите вдъхновение от произведения на изкуството и завивки в различни цветове.

10. Декорирайте с имена: Азбучният декор е също толкова лесен и популярен начин да направите стаята универсална без да харчите излишни пари за интериора. Боядисайте дървени букви, изписващи името не детето ви и ги закачете над детското креватче.

Автор: Woman.bg
Електронно списание за истинската жена
нагоре

Коментари 1. 12
  Силвия 25 май 2011 | 09:25

  Здравейте.Аз също съм на 9 години.Подкрепям Алекс.Стаите са определено много грозни.Хората днес живеят в обикновени стаи.Не мисля че някое дете ще иска да има такава стая колкото и да е скъпа.

 2. 11
  алекс 25 май 2011 | 09:21

  Аз съм дете.На 9 години.Изложените стаи са много грозни.Според те не са луксозни хубави.

 3. 10
  Ekaterina Maslarova 27 януари 2011 | 12:59

  Hvala, pozdravleniq...

 4. 9
  Е.В. 12 януари 2011 | 22:21

  Споделям коментара преди мен, и добавям, че липсата на претрупаност от мебели прави интериора да изглежда скъпарски. Всъщост наистина нищо скъпо не виждам тук. Всичко показано може да се направи от едно средно статистическо семейство.

 5. 8
  yamakasy 11 януари 2011 | 23:13

  С изключение на облото легло с форма на арфа, всичко останало изглежда достъпно. И точно в България все още можем да си позволим индивидуални решения! Обадете се на дърводелец и сами се убедете в това. А текстилната част също може да се поръча и ушие също евтино. Нужно е обаче въображение, изобретателност и желание. Само с мрънкане колко е скъпо и не знам си какво, не става. Пак повтарям, все още ръчния труд в Бг е достъпен и за семейства с комбиниран доход от 2 000 лева - това лично го наблюдавах това лято, като бях на гости на едно младо семейство. А в провинцията дори да взимат по- малко и цените на подизпълнителите са по- ниски от софийските. Който няма време да направи това, може да иде до Солун и от Икеа да купи всичко готово. Пак не е толкова скъпо. Все пак обзавеждане не се купува всяка година, нали?

 6. 7
  хмм 11 януари 2011 | 18:11

  Интересно ми е кой всъщност взима по 2800 лв. на месец при това минимално? Много малко са хората в България, които го правят.

 7. 6
  хмм 11 януари 2011 | 17:52

  Интересно ми е кой всъщност взима по 2800 лв. на месец при това минимално? Много малко са хората в България, които го правят.

 8. 5
  хмм 11 януари 2011 | 17:26

  Интересно ми е кой всъщност взима по 2800 лв. на месец при това минимално? Много малко са хората в България, които го правят.

 9. 4
  Яна 11 януари 2011 | 15:44

  Няма нужда да си милионер, за да направиш стая с подобна визия. Същият ефект може да се постигне с добър подбор на цветове и напълно обикновени мебели за детска.

 10. 3
  Dida 11 януари 2011 | 15:39

  Да но аз не мисля че са луксозни а че в България сме големи мизерници(в смисал че нямаме такива възмогности )ако взимаш на месец и то минимално 2 800лв.всички които искат ще си го позволят .Мисля че няма да излезнат чак толкова много пари

Добави Коментар

нагоре

Съветите на д-р Папазова

Тибетските капки - универсална рецепта за пречистване

Тибетските капки имат мощно имуностимулиращо действие, пречистват организма от токсини и свободни радикали

Астро кутия

Най-съкровената тайна на всяка зодия

Колкото и да сте им близки, колкото и да сте спечелили доверието им и доказали любовта си, има определени неща, които всяка зодия никога не би ви признала...

Душевна работилница

Жена на ръба на нервната криза.

Докато винаги търсиш или чакаш някой да запълва вътрешното ти пространство, никога няма да отвориш вратите на собствената си Вселена. Самотата може да даде време и място за изцерение на душата

За дома

Оригинална украса за Великден – II част

Великден е прекрасен християнски празник, който се чества вече от хиляди години

Най-ново в Woman.bg

Мама и дете

Защо играчките пречат на развитието на детето

Според изследователите, играчките влияят най-негативно върху развитието на момичетата

Арт Box

Бездомници с красиви табели

Състрадателен творец създава красиво изписани табелки в помощ на бездомници

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се