Повечето от хората, които работят на компютър, страдат от преумора на очите.

Симптомите са познати. Клепачите ви се изморява и изсъхват, започвате да усещате главоболие, а способността ви да се концентрирате върху работата се изпарява.

За да избегнете преуморяване на очите на работа, можете да прилагате следните няколко неща, препоръчани от Business Insider:

Използвайте достатъчно голям размер шрифт

Ако текстът на екрана ви е прекалено малък, ще напрягате очите си, за да четете. Буквите трябва да са големи най-малко 3.5 милиметра. Почивайте си на всеки 15 минути, за да помогнете на мускулите, които отговарят за фокусирането да се възстановят. Човешкото око разполага с доста мускули. Някои от тях са конкретно за фокусиране на погледа. Както и другите мускули, те се изтощават, ако работят прекалено дълго.

Така че спирайте периодично и поглеждайте напред, като в сградата от другата страна на улицата например, тъй като това позволява на тези мускули да се възстановят. “Докато четете, очите ви извършват по около 10 000 движения на час," казва преподавателят от университета Корнел Алън Ходж. "Важно е да спирате на всеки два минути и да позволявате на очите ви да отпочинат.”

Останалите професионални съвети за предпазване на очите от преумора прочетете ТУК